Saturday, April 7, 2012

Bebek Happily'de Herkes Mutlu.. Çocuklar bile.. / Even the Kids are Happy at Bebek Happily :)

4 çocuk annesi Ayşe Kucuroğlu'nun Bebek'te sahip olduğu Happily Ever After tıpkı ismi gibi çocuktan yetişkine, insandan hayvana herkesi mutlu eden, kapısı herkese açık olan bir mekan olarak öne çıkıyor. Fotoğraftaki pembeli minik de buraya bayılan onlarca çocuktan sadece birisi... Happily'nin Özgür ve benim favori kahvaltı noktalarımızdan birisi olduğunu söylememize gerek var mı bilmem?

Happily Ever After in Bebek, owned by 4 child mother Ayse Kucuroglu, is, just like its name, a place where everyone is happy.. A place where, whether child or grown up, human or animal, anyone feels at home. The lovely pink lady on the left is just one of many kids at Happily. The place is one of mine and Ozgur's favorite breakfast spots. 
.....................................................................................................................................................

Bir zamanlar sokağa bakan, içerisinde tuvaleti dahi olmayan, küçücük bir dükkan olan Happily, artık hem Boğaz'a manzarası olan, hem de sokakta geniş bir oturum alanı olan bir yer haline geldi.
Çocuklara ve hayvanlara olan düşkünlüğüyle tanınan Ayşe, renkli kişiliğini ve karakterini bu mekana yansıtmayı başardı. Burası, gülen suratlı pancake'leri, rengarenk cupcake'leri ve devasa boyutlarda pastalarıyla insanı kesinlikle mutlu eden bir yer.

Geçenlerde 13 kişilik bir bayanlar grubu olarak kahvaltı için toplandık; sıcak ve güneşli bir günde soluğu Bebek Happily'de aldık.
Dışarıdaki büyük ahşap masayı daha önce ayırtmıştık. Siz de öyle kalabalık bir grupsanız ve dışarıda oturmak istiyorsanız aynısını yapmanızı öneririm. Aynı masanın benzeri içeride de mevcut.
Paskalya yaklaşmakta olduğu için sevgili Ayşe arkadaşımız aşağıdaki muhteşem paskalya yumurtaları sepetini hazırlatmış. Rejim mejim tabi ki yalan oldu :).
Kalabalık bir grup olduğumuz için Happily bizim için karışık peynir tabağı (normalde menüde yok), söğüş ve zeytin hazırlattı.

Peynir tabağında tereyağ, çubuk çubuk kesilmiş otlu peynir, taze ve eski kaşar, beyaz peynir ve dil peyniri vardı. Tabağa renk katsın diye ayrıca yaz helvası da koymuşlar. Çubuklardan bir tanesinin tamamını kendim yediğimi itiraf ediyorum, o kadar lezzetliydi.
Söğüşün sunumunu çok beğendim. Biraz maydanoz, yeşil biber ve zeytin, üzerine de zeytinyağı domates ve salatalığa ayrı bir renk kattı.
 Oburluğumdan dayanamayıp Happily'nin çok sevdiğim müslisinden sipariş ettim. Granola'sı da çok lezzetli ama biraz ağır olduğu için tek başına yemekte fayda var; benim gibi peynir, zeytinle birleştirince olmuyor. Müsli o anlamda daha hafif ve yine granoladaki gibi taze meyve ve isteğe göre süt veya yoğurt ile servis ediliyor. Bu arada bir parantez açıp Nişantaşı Delicatessen'in granolasına da bayıldığımı dile getirmeliyim.
Happily'de birçok yumurta seçeneği de mevcut. Arkadaşlarımızdan birisi de benim gibi menüdeki seçeneklere dayanamayıp menemen istedi. Tek kişilik tavada, yanında iki dilim kızarmış ekmekle servis edilen menemen çok başarılı bir tercih oldu.
Özgür gibi, kruvasansız kahvaltı olmaz diyenler için aşağıdaki resmi de çektim ki kararını ona göre versinler.
Paskalya yumurtalarını yediğimiz için ne yazik ki bu sefer leziz tatlılardan hiçbirisini deneme fırsatımız olmadı. Ama geçmiş tecrübelere dayanarak aşağıdaki cupcake'lerin harika olduğunu söyleyebilirim.
3 katlı devasa çikolatalı ve meyveli pastalar da bize söylenilene göre akşamı bulmadan tükeniyormuş. Bir gün mutlaka deneyeceğim. O zamana kadar da siz tadarsanız düşüncenizi öğrenmek isterim.
Sonuç olarak harika bir gündü. Mekanı Ayşe'nin koruyup kolladığı sevimli sokak köpeklerine bırakıp evlerimizin yolunu tuttuk.

Fiyatlara gelince; kahvaltı tabakları 19-29TL, granola ve müsli 18TL civarında, yumurta çeşitleri 12-20TL ve pancake'ler 16-29TL arasında değişiyor.Taze sıkılmış meyve suları ise 11TL.

Puanlarımız (kahvaltı için):
Genel 8
Lezzet 7
Servis ve ambiyans 8
..................................................................................................................................................

Happily was once a small cafe with a narrow opening to the street and no toilet. Now, it is a lovely place with seatings on the famous street of Bebek and tables overlooking the Bosphorus inside. Ayse, who is known for her affection towards kids and animals, has succeeded in bringing her character to this lovely spot. This is a place which serves pancakes with smiley faces, cupcakes in various colors, and giant cakes. 

On a hot and sunny day, a group of 13 ladies met for breakfast at Happily. Thanks to having booked in advance we were able to get the big wooded table located outdoors. I'd suggest you do the same if you'll be a big group. A similar table is also available inside. 
In celebration of the upcoming Easter, our dear friend Ayse brought a lovely basket filled with chocolate eggs. Of course we ended our diets that moment :). 
Since we were a big group, Happily arranged a special plate of cheeses (normally not on the menu), olives, and cucumber and tomatoes for us. 


The cheese plate contained 5 different types of local cheeses, some butter, and a Turkish delicacy halvah. The halvah was amazing. I actually ate an entire stick after having had two chocolate eggs.  
The olives were served in wooden bowls with olive oil, making it feel rather organic.   
Since I am a muesli fan, and a natural food lover, I couldn't hold myself from ordering it. Happily's granola is also delicious but it's a bit heavy, especially if you're going to eat other things as well. The muesli is, on the other hand, lighter and is served with fresh fruits and yoghurt/milk, similar to the granola. As a footnote, the granola at Nisantasi Delicatessen (which I wrote about before) is an absolute favorite of mine. 
There're a lot of egg options at Happily. Menemen, i.e. eggs with tomatoes and cheese is a Turkish dish eaten not only at breakfast but also at lunch. The way it's served at Happily, i.e. in a small pan with toasted bread on the side, is perfect. 
Since we had already had our dessert, in the form of chocolate eggs, we were not able to try out the delicious sweets they have at Happily. But from experience, I can tell that the cupcakes are really tasty. 
From what I've heard, the 3 level giant chocolate and fruit cakes are finished before evening. One day I'll definitely try. In the meantime, if you do, please let us know what you think. 
If the above desserts didn't attract you, there is always the apple crunch cake :).
 All and all, it was a great day. Leaving Happily to its inhabitants, i.e. the street dogs Ayse care so much about, we left Happily feeling really happy :). 


As for the prices; breakfast plates cost 19-29TL, granola and muesli around 18TL, eggs 12-20TL, and pancakes 16-29TL. Freshly squeezed fruit juices cost 11TL. 


Our Points (for breakfast): 
General 8 
Taste 7 
Service and Ambiance 8  

2 comments:

  1. Love the pics! especially the cupcakes..

    ReplyDelete
  2. Gunu ve yediklerimizi yazilarinla ve fotograflarinla oyle guzel anlatmissinki okurken,tatlari damagimda ,kahkahalari kulagimda hissettim.

    ReplyDelete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...