Tuesday, April 3, 2012

Doğum günü partisinden faydalı bilgiler.. / Some good stuff I learned at a party

Geçenlerde canım arkadaşım Poli kocasına sürpriz doğum günü partisi verdi. Kayserili oldukları için bizi bir ziyafetin beklediğini tahmin edebilirsiniz.

The other day my dear friend Poli organized a surprise b-day party for her husband. Since they come from Kayseri, a city famous for its amazing food, you can imagine what a treat was awaiting us.
..................................................................................................................................................................


Mantı ve yağlamayı başka bir zamana bırakarak şimdilik yaprak sarma, isveç köfte, kıymalı su böreği, mercimek köfte, çerkez tavuğu ve favorim olan "annemin kabak salatası".
Blogumuzu da düşünerek sizin için Poli'nin "annemin kabak salatası" adını koyduğu yoğurtlu kabağın tarifini aldım.

Annemin kabak salatası:
İçindekiler: Kabak, zeytinyağı, ceviz, dereotu, sarımsak ve süzme yoğurt.
Hazırlanışı: Öncelikle kabağı rendele. Suya tuttuktan sonra suyunu elle sık. Suyunu iyice çekene kadar zeytinyağında kavur. Cevizi ve sarımsağı ez. Dereotu, tuz, ezilmiş ceviz ve sarımsak, süzme yoğurt ve kavrulmuş kabağı karıştır. Mis gibi salata kolayca hazır :).

Art Cafe'nin pastalarına bayılırım ve o yüzden de başka yerden almak gelmez aklıma. Ama Poli'nin yaptırdığı pastayı görünce yeniliğe daha açık olacağıma söz verdim kendime.
 
Ayça ve Gökçe ikizlerin kurduğu Sihirli Spatula hayallerinizi pastaya dökme konusunda birer sihirbaz. Egemen, yani Poli'nin kocası, tekneye düşkün olduğu için, Poli ona bir yelken yaptırmış. Aşağıdaki resimdekiler de karı koca ve minik oğulları. Detaylar harika.
Genelde bu tip pastalar çok güzel görünmekle birlikte pek lezzetli olmaz. Bu pastanın içini ise silip süpürdük. Çikolata, krokan ve fındık üçlemesi pastayı pastadan ziyade lezzetli bir brownie'ye dönüştürmüştü.
Üstelik benzer yerlerde 15 kişilik olan bu pastayı 300TL'den aşağıya alamazken Poli Sihirli Spatula'ya 185TL'ye yaptırmış.

web adresi: www.sihirlispatula.com

Bir sonraki yazımız umarım Kayseri mantısı ve yağlama üstüne olur :).
..................................................................................................................................................................
Kayseri is normally famous for its delicious mantı (Turkish ravioli) and yaglama (a salty crep with yoghurt). This time, however, we got to try out some other really tasty stuff; i.e. meat patty, stuffed vine leaves, lentil balls, Circassian chicken, small meatballs, and my favorite zucchini salad.  

Thinking of our blog, I asked for the recipe of the zucchini salad. 


Zucchini salad
Ingredients: Zucchini, olive oil, dill, walnut, garlic, and strained yoghurt. 
Preparation: First grane the zucchini and then, after having washed it, squeeze out the water. Roast the zucchini in olive oil until there is no water left. Crush the walnut and garlic. Mix the walnut, garlic, dill, strained yoghurt, and zucchini. Add some salt and you are done. Piece of cake and super tasty :).  


The best part of the night though, was when the b-day cake came.   
Since Poli's husband is a fan of boats, Poli had had cake, in the shape of a sailor boat, made. "Sihirli Spatula" founded by the twins Ayca and Gokce is a dream come true when it comes to cakes and pastry. 
Normally, these type of cakes, although looking amazing, don't taste that good. This one, however, was yummy. The combination of chocolate, brittle, and hazelnut had transformed the cake to a brownie.  
And while you normally have to pay at least 300TL for a cake like this (for the size of 15 people) at similar places, this one cost only 185TL.  

Their website: www.sihirlispatula.com


Hopefully our next post will be on Turkish ravioli and yaglama :) 



2 comments:

  1. Kayseri mutfaginin en guzide yemegi "isvec koftesi" :P

    ReplyDelete
  2. Harika :) manti programi icin bi organizasyon yapicam en kisa zamanda! Bu arada bi puf noktasi bu sefer annem daha lezzetli olsun diye kabak salatasina mayonez de koymus ! ;)

    ReplyDelete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...