Sunday, March 11, 2012

Yeniköy'de bir Pazar sabahı

Pazar günleri genellikle Bebek sahil veya Nişantaşı'na atar olduk kendimizi. Ama arada bir de olsa kalabalıktan biraz uzaklaşıp sakin ve huzurlu bir gün geçirmek için Yeniköy'ün yolunu tutarız.
Siz de değişiklik olsun, trafikte debelenmekten sıkıldım derseniz diye sizin için Yeniköy'ün bizce favorilerini aşağıda sıraladık. 


Tribeca
Mcdonald's a gelmeden önce, köşede bir bakkalın olduğu sokağın içindeki Tribeca Yeniköy'lülerin vazgeçilmez mekanlarından birisi. Tamamı yeşillik olan gizli bahçe boğazı hiç ama hiç aratmıyor. Ama bu sadece artısı. Tribeca'yı özel yapan menülerindeki bagel'lar. Eğer NY'a gitmiş ve krem peynirli bagel'lara hayran kaldıysanız Tribeca sizin için şart. İster sıcak ister soğuk, ister haşhaşlı ister sade, aklınıza gelebilecek her türlü seçenek var. Benim favorim hangisi diye soracak olursanız kesinlikle krem peynirli kurutulmuş domatesli haşhaşlı bagel.
Bagel istemem derseniz de normal kahvaltı seçenekleri de mevcut ama Tribeca'nın özelliği bagelları. 

Molka

Henüz birkaç aydır açık olmasına rağmen özellikle haftasonları tıklım tıklım olan Molka yol üstünde cici bici bir cafe. Özgür'le benim mekanı denememizi sağlayan dışarıdaki renkli masa sandalyeler oldu. Zincir cafelerden sonra burası Avrupa'daki küçük coffee shop'ları andıran çok hoş bir yer olmuş. İçeride çok yer yok o yüzden kahvaltı için gelecekseniz erken gelmenizi ya da akşam yemeği için önceden yer ayırtmanızı öneririz. Filtre kahvesine çok bayılmamakla birlikte Latte ve Espresso sunumu çok güzeldi. Espresso'yu denememekle birlikte yanında gelen çikolatada gözüm kalmadı değil. 
Özgür büyük bir kızarmış ekmeğin üstünde iki göz yumurta, bense simit beyaz peynir yedim. İkisi de güzel seçimlerdi. 
Hizmet ve çalışanların güler yüzlülüğü de eklenince Molka Pazar kahvaltıları tercihlerimiz arasına girdi. 

Mua 

İtalyan bir arkadaşım hakiki İtalyan dondurmanın kapalı metal kaplarda saklandığını, görmeye alışkın olduğumuz açık şekilde değil. Yeniköy'deki Mua da tıpkı arkadaşımın söylediği gibi dondurmayı tutuyor. En güzel yanı da ilk gelenlere ufak bir tadım yaptırıyor olmaları. Önceden seçiminizi yapmış olsanız bile tadıma evet demenizi öneririm. Bedava ziyafete kim hayır diyebilir ki :). İster sorbe ister sütlü dondurma, birçok seçenek mevcut. Kiloma dikkat etmek istiyorum ama sorbe de sevmiyorum diyorsanız da %70 bitter'den oluşan dondurmayı tercih edebilirsiniz. Özgür aldı ve çok lezzetliydi ama biraz ağır o yüzden vanilya ile birlikte alırsanız daha memnun kalacağınızı düşünüyorum. 
Gitmeden önce İtalyan olan Mua'nın sahibiyle sohbet etme şansımız oldu. Aksanlı İngilizcesiyle bize kendimizi  İtalya'daki bir dondurmacıda gibi hissettirdi.  
Mua'yı denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Dondurmaları leziz. 

Tribeca veya Molka'da bir kahvaltı, üstüne de sahilde bir yürüş ve Mua'dan bir dondurma ve kendinizi yeni haftaya hazır hissedeceksiniz. 








No comments:

Post a Comment

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...