Şişhane Pera'daki Meze tam bir meze cenneti! Tripadvisor'da yabancıların favori mekanı olduğunu öğrendiğimiz yer yalnızca 40 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede ve neredeyse her akşam dolu. Bodrum Türkbükü'ndeki Lemon Tree otelinin bir uzantısı olan restoran alışagelmiş beyaz peynir, barbunya ve lakerda'dan ziyade birbirinden enteresan farklı seçenekler sunuyor.
Meze in the Sishane Pera district is a mezze heaven. Ironically, we learned about the place on Tripadvisor. Apparently the food, especially the starters are so good it is hard to find a table. Also, it might be because the place is so small, which attracts me even more. This is not a place where you'll be served the regular feta cheese and kidney beans you'll get elsewhere. Instead, you'll get to try a huge variety of crazy mixes.
..................................................................................................................................................................
Yaklaşık 20 çeşit soğuk başlangıç, 5 çeşit ara sıcak ve 9 çeşit ana yemekten oluşan menü ilk etapta sizi kararsız bırakabilir. Bu nedenle, sizin için özel hazırlanmış fiks menü seçeneğini tercih edebilirsiniz.
Soğuk başlangıçların çoğu mekana özgü olduğu için şef sizin için teker teker hepsini yerinde anlatıyor. Özgür'le öyle etkilendik ki 20 çeşidin 9'unu deneme kararı verdik. Yanında da birer duble Tekirdağ'ın Trakya serisi rakısını istedik.
Bunlar sırasıyla: kısır sarma, şaman bayıldı, somon sarma, patlıcan dolma, alabalıklı istiridye, uskumru tandır, levrek ceviche, radika ve lakerda salata.
Aşağıdaki kısır sarma hafifliği ve farklı yorumu sayesinde favorilerimiz arasına girdi.
Şaman bayıldı, közlenmiş patlıcan, ezine peyniri ve Antep fıstığı üçlüsünden oluşmaktadır. Benim 1 numaram kesinlikle buydu.
Alabalıklı istiridye, etrafı istiridye mantarı ile kaplanmış alabalık olup çok ilginç bir yorum idi.
Somon sarma çok lezzetli idi ancak diğer mezelere göre büyük olmasından ötürü 2 kişi bir parça paylaşabilirsiniz.
Diğer favorilerimize gelince; pancar, kırmızı biber ve 3 farklı ottan oluşan radika salata, greyfurtlu levrek ceviche ve erik turşulu uskumru tandır mutlaka denemenizi önereceğimiz mezeler.
Tatlıya yerimiz olmamasına rağmen yoğun ısrar üzerine yukarıdaki tahinli sufle'yi paylaşmaya karar verdik. Ne kadar lezzetliydi size anlatamam. Tahinle karıştırdıkları portakal kabuğu rendesi ve ceviz o kadar mı yakışır. Vedat Milor'u da buradan anarak: "tadı damağımda kaldı" diyoruz.
Fiyatlara gelince; soğuk mezeler 8-11TL, salatalar 15TL, ara sıcaklar 18-20TL, ana yemekler 28-36TL ve tatlılar 12-15TL arasında değişiyor.
Puanlarımız:
Genel 7
Lezzet 7
Servis 7
Ambiyans 6
..................................................................................................................................................................
The menu has a lot to offer, especially with the cold starters, so you might get a bit overwhelmed in the beginning. Don't worry though, cause your waiter will go through each one of the 20 something cold appetizers.
Ozgur and I was so impressed with the cold starters that we decided to pick 9 of them. These were: the burghul wrap, salmon wrap, stuffed eggplant, oyster mushrooms, mackerel with plum pickles, seabass ceviche, two different salads, and something else I can't remember.
The burghul wrap below was one of our favorites, mostly cause it was so light and a fine interpretation.
The saman bayildi, i.e. eggplant with sheep cheese and pistachio was definitely my number one favorite.
Also the salmon wrap was really tasty, however, a bit big, especially when you have so much to try. I'd suggest that you share one.
Meze in the Sishane Pera district is a mezze heaven. Ironically, we learned about the place on Tripadvisor. Apparently the food, especially the starters are so good it is hard to find a table. Also, it might be because the place is so small, which attracts me even more. This is not a place where you'll be served the regular feta cheese and kidney beans you'll get elsewhere. Instead, you'll get to try a huge variety of crazy mixes.
..................................................................................................................................................................
Yaklaşık 20 çeşit soğuk başlangıç, 5 çeşit ara sıcak ve 9 çeşit ana yemekten oluşan menü ilk etapta sizi kararsız bırakabilir. Bu nedenle, sizin için özel hazırlanmış fiks menü seçeneğini tercih edebilirsiniz.
Soğuk başlangıçların çoğu mekana özgü olduğu için şef sizin için teker teker hepsini yerinde anlatıyor. Özgür'le öyle etkilendik ki 20 çeşidin 9'unu deneme kararı verdik. Yanında da birer duble Tekirdağ'ın Trakya serisi rakısını istedik.
Bunlar sırasıyla: kısır sarma, şaman bayıldı, somon sarma, patlıcan dolma, alabalıklı istiridye, uskumru tandır, levrek ceviche, radika ve lakerda salata.
Aşağıdaki kısır sarma hafifliği ve farklı yorumu sayesinde favorilerimiz arasına girdi.
Şaman bayıldı, közlenmiş patlıcan, ezine peyniri ve Antep fıstığı üçlüsünden oluşmaktadır. Benim 1 numaram kesinlikle buydu.
Alabalıklı istiridye, etrafı istiridye mantarı ile kaplanmış alabalık olup çok ilginç bir yorum idi.
Somon sarma çok lezzetli idi ancak diğer mezelere göre büyük olmasından ötürü 2 kişi bir parça paylaşabilirsiniz.
Diğer favorilerimize gelince; pancar, kırmızı biber ve 3 farklı ottan oluşan radika salata, greyfurtlu levrek ceviche ve erik turşulu uskumru tandır mutlaka denemenizi önereceğimiz mezeler.
Fotoğraflardan da anlayabileceğiniz gibi, soğuk başlangıçlar o kadar fazla geldi ki ne yazik ki bırakın ana yemeği, ara sıcakları bile deneyemedik.
Size önerim, en azından ara sıcaklara biraz yer bırakmanız. Kolaylık olması için aşağıdaki linkten menüye önceden bakabilirsiniz. Soğuk başlangıçlar yok ama yukarıda yazdıklarım en ilginçleri zaten.
Fiyatlara gelince; soğuk mezeler 8-11TL, salatalar 15TL, ara sıcaklar 18-20TL, ana yemekler 28-36TL ve tatlılar 12-15TL arasında değişiyor.
Puanlarımız:
Genel 7
Lezzet 7
Servis 7
Ambiyans 6
..................................................................................................................................................................
The menu has a lot to offer, especially with the cold starters, so you might get a bit overwhelmed in the beginning. Don't worry though, cause your waiter will go through each one of the 20 something cold appetizers.
Ozgur and I was so impressed with the cold starters that we decided to pick 9 of them. These were: the burghul wrap, salmon wrap, stuffed eggplant, oyster mushrooms, mackerel with plum pickles, seabass ceviche, two different salads, and something else I can't remember.
The burghul wrap below was one of our favorites, mostly cause it was so light and a fine interpretation.
The saman bayildi, i.e. eggplant with sheep cheese and pistachio was definitely my number one favorite.
As for our other favorites; the radika salad made of beet, red pepper and 3 different herbs, the seabass ceviche with grapefruit, and mackerel with plum pickles are three starters we'd definitely recommend.
As you can probably understand from the pictures, we ordered so much of the cold starters that we didn't have any room left for neither warm starters nor main course. I'd urge you not to do the same. At least make sure you get to try some of the warm starters. If you like, check out the menu before you go. It doesn't have the cold starters but most of them are the ones I listed above. http://www.mezze.com.tr/menu.pdf
Although being completely full, Ozgur and I couldn't resist the sufle with tahini and decided to share one. I can't tell you how delicious it was. The grated skin of the orange and walnut mixed with tahini added an amazing flavor.
As for the prices; the cold starts cost 8-11TL, the warm starters 18-20TL, the main courses 28-36TL, and the desserts 12-15TL.
Our Points:
General 7
Taste 7
Service 7
Ambiance 6
As for the prices; the cold starts cost 8-11TL, the warm starters 18-20TL, the main courses 28-36TL, and the desserts 12-15TL.
Our Points:
General 7
Taste 7
Service 7
Ambiance 6
No comments:
Post a Comment
Would love to hear what you think!