Tuesday, April 30, 2013

Leziz Paella'sıyla Yeniköy Yelken / Serving Delicious Paella...Yelken Restaurant in Yenikoy

İstanbul'da o kadar balıkçı var ki, artık hangisine gideceğimizi şaşırmış durumdayız. Çoğunda da ya kazık yiyorsun, ya da yemeklerin kalitesi yetersiz oluyor. Bir kaç restoran var ki, yıllardır faaliyet göstermelerine rağmen, ilk günden beri aynı lezzette ve kalitede yemek ve hizmet sunmaya devam ediyorlar. Bunlardan birisi Yelken Restaurant. İlki 1989 yılında Yeşilköy'de açılan Yelken'in Yeniköy boğazdaki şubesini ziyaret ediyoruz. Başka balıkçılarda bulamayacağınız paella dahil, bir çok farklı lezzet için uğrak noktanız burası olmalı.

Istanbul has so many fish restaurants, it's hard to know which one to go to. Unfortunately, a large amount of them offer average products at astronomic prices. There are some, however, that has been able to maintain the same quality price performance for years now. One in particular is Yelken Restaurant. It opens in Yesilkoy in 1989 and becomes a huge success. Today, we're visiting its Yenikoy branch by the Bosphorus. Here you get to taste dishes served at no other fish restaurant in Istanbul, including paella. 
...................................................................................................................................

Thursday, April 25, 2013

Gastroistanbul'la Vazgeçemediklerimiz.../ Food Feast with Gastroistanbul

Kilo almayacağımı bilsem 7/24 yemek yerdim diyenlerden misiniz? Öyleyse siz de benim gibi bir obursunuz ve bu haber de tam size göre. 9-12 Mayıs tarihleri arasında Küçükçiftlik Parkı'nda İstanbul'un bugüne kadarki en büyük yeme içme festivali gerçekleşecek. Arçelik ana sponsorluğundaki Gastro Istanbul'u önden tanıtmak için de bloggerlar olarak Mutfak Sanatları Akademisi'ne davet edildik.
Yemek yapmayan, daha çok yiyen birisi olarak, üç saat boyunca yemek yapacağımızı öğrenmek beni birazcık tedirgin etmedi değil. Üstelik yanımdaki bloggerların hepsinin yemek üstadı olduğunu görünce daha da çok. Neyse ki, bir iki fiyasko hariç, günü başarıyla tamamladım sayılır. 

I love food. I think about food all the time. I'd probably eat 24/7 if I knew I wouldn't gain weight. If you feel the same, then this event is your thing. On 9-12 March, the biggest food and drinks festival Istanbul has seen so far, i.e. Arcelik Gastro Istanbul, will take place in Kucukciftlik park. Me and some other food bloggers were invited to MSA (Culinary Arts Academy), to hear more about this event.   
..........................................................................................................................................

Tuesday, April 23, 2013

Kahve Tutkunlarına Müjde...KronotRop Galatasaray / Coffee 101...KronotRop Galatasaray

"Kahve snobları hiç bir zaman özür dilemez. Hiç bir şeyden ödün vermez. En iyisinden aşağısıyla yetinmez." KronotRop'un web sitesinde, "hakkında" bölümünde yazan ilk cümleler bu şekilde. Galatasaray'daki küçük kahve dükkanının duruşu bu. Kendini beğenmiş, kendine güvenen, karakterli bir marka. Üstelik, kahve kültürünün Türk kahvesinden ibaret olduğu bir ülkede. Bayılıyorum.

"Coffee Snobs offer no apologies. No compromises. No settling for less than you loftiest expectations." These are the first sentences written on KronotRop's website in the about section. It should tell you a lot about the small coffee shop in Galatasaray. I love it. Coffee with an attitude. And in a country which, until recently, thought coffee meant only Turkish coffee. 
.....................................................................................................................................

Wednesday, April 17, 2013

Istanbul'da, Usta Bir Japon...Ioki / Love Sushi...Especially Ioki's Sushi

Sushiyle ilk tanışmam felaketti; neredeyse çıkartacaktım. İkinci yiyişimde ise sushiden sadece nefret etmekle kaldım. Ne zorum varsa, sushiyi sevdirmeye çalıştım kendime. Sonunda da başardım. Şu anda en sevdiğim yemeklerden birisi. İstanbul'da güzel sushi ne yazık ki olması gerekenden çok daha pahalı ve az yerde var. Zuma, Vogue ve Akmerkez Home Store Cafe başarılı sushi yapıyor ama dediğim gibi her zaman gidip yiyebileceğim uygunlukta değil fiyatları. İoki ile tanışmam işte bu yüzden harika oldu.

The first time I tried sushi, I almost vomited. The second time, I only felt huge dislike. Don't ask me why, but I just felt that I had to keep going and for some reason like the dish. I'm a stubborn person and in the end, sushi became one of my favorite foods. Unfortunately, good sushi in Istanbul is expensive. That's why I am super happy to have been introduced to Ioki restaurant. 
..................................................................................................................................

Saturday, April 13, 2013

Sensus da Şarapların Konuşsun...Galata Sensus :) / Galata Sensus, all there is to Turkish Wine...

Mimolett'in sommelier'si Atakan Bey, yerli şaraplara olan ilgimizi fark edince, Galata'daki Sensus şarap butiğini ziyaret etmemizi şiddetle tavsiye etti. Hemen Galata Kulesi'nin dibindeki mekan, hayalimdeki yerle birebir örtüştü. 400'den fazla ve sadece yerli çeşitten oluşan şaraplar süslüyor duvarları. Hafif yer altında olmasıyla da tam bir kav havası yakalanmış. İster seçtiğiniz şarabı açtırın, yanında bir tabak yerli yabancı peynirle birlikte orada için, isterseniz uygun fiyata kadehle sunulan şaraplardan birini deneyin. Ortam güzel, doku güzel, fiyatlar makul ve şarap listesi sınırsız. Daha ne isteyebiliriz ki :).

As Turkey is part of Mesapotomia, the homeland of wine, I have always found it sad that we don't have enough wines to represent ourselves abroad. But, that fact is about to change. More and more boutique wineries are producing high quality wines that receive recognition and awards around the world. Sensus Wine Shop in Galata is a dream come true. With more than 400 types of wine, all of which are local, Sensus aims to promote the Turkish wine industry. Prices are affordable, the shop allows for wine and cheese tastings, and tours to their wineyards during vintage season. 
..................................................................................................................................

Monday, April 8, 2013

Türkiye'nin İlk "Gerçek" Steakhouse'cusu Armutlu Dükkan / Turkey's First "Genuine" Steakhouse... Dukkan in Armutlu

Steakhouse deyince akla ilk gelen isimler Nusret ve Günaydın. Oysa ki, Türkiye'nin ilk gerçek steakhouse'u 2007 yılında Küçük Armutlu'da açılan Dükkan'dır. İzmit'teki besi çiftliğinde, yine Türkiye'nin ilk süt danası üretimini gerçekleştiren Emre Mermer, önce toptan satış, ardından perakende, son olarak da restoran konsepti ile muhteşem etleri tüketicinin karşısına çıkarıyor. Burgerlerine bayıldığım Dükkan Burger ne yazık ki iflas ediyor ve büyümesi gerekirken gittikçe küçülüyor. Neyse ki Küçük Armutlu'daki steakhouse sapasağlam yerinde duruyor ve her zamanki güzel hizmeti ve lezzetli yemekleriyle bizi büyülüyor. 

The concept steakhouse is relatively new in Turkey. Two names that come to mind with regards to steak in Istanbul, are Nusret and Gunaydin. But what many people don't know, is that the first steakhouse was opened in 2007 in Kucuk Armutlu by stockbreeder Emre Mermer. Starting as a retail store, the meat becomes so popular that Dukkan soon turnes into a restaurant. Unfortunately the many Dukkan Burger places are currently closing doors, as the owner has filed for bankruptcy. Thankfully, the original steakhouse in Kucuk Armutlu is still there, serving delicious steaks in an original and peaceful setting.  
...........................................................................................................................

Wednesday, April 3, 2013

Nefes Kesici Manzarasıyla Topaz Gümüşsuyu / The Fine Dine Restaurant with a Breathtaking View...Topaz Gumussuyu

Ne yazık ki henüz İstanbul'da Michelin yıldızlı restoran yok. Ancak, bu yıldızları hak edebilecek, bu uğurda çalışan mekanlarımız var. Çok sevdiğimiz Mimolett ve Topaz onlardan ikisi. Mimolett ilk göz ağrımız olsa da, Topaz zengin şarap listesi, kusursuz hizmeti ve eşsiz manzarasıyla İstanbul'un özel restoranlarından birisi.

Unfortunately Istanbul is yet to have a Michelin star restaurant. Hopefully, this is about to change.  Two strong candidates for the star are Mimolett and Topaz. Although Mimolett is our first love, Topaz, with its local and foreign degustation menus, rich wine list, outstanding service, and breathtaking Bosphorus view, is an Istanbul special.  
..................................................................................................................................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...