Sunday, March 24, 2013

Huzur İçinde...Den Cafe Nişantaşı.../ The Boho Den Cafe Nisantasi

İstanbul'un en sevdiğim caddelerinden bir tanesi Nişantaşı Mim Kemal Öke. Sıkça gittiğim Delicatessen ve İstanbul'da eşi olmayan Fransız restoranı La Brise burada. Bir de Den Cafe var. Lezzetli kokteylleri, muhteşem aperativoları, DJ'li akşamları ve popüler hamburgerleriyle sıkı bir müdavim kitlesine sahip bir yer burası. Havaların güzelleşmesiyle, kendimizi dışarıya atma ihtiyacı duyuyoruz. Bu nedenle, güneşli bir Pazar gününde, Den Cafe'nin dış mekanında oturup ettiğimiz  kahvaltıdan bahsetmek istiyorum.

One of my favorite streets in Istanbul is Mim Kemal Oke in Nisantasi. Delicatessen, which I often talk about and the popular French Bistro La Brise are both located here. Then there is Den Cafe. With its delicious coctails, aperativos, DJ evenings, and huge burgers, Den Cafe is favored by a considerable amount of people, in particular bohos. The summer is almost here and we all feel like throwing ourselves out to get the best out of the sun. Hence, I want to talk about a sunny day, when enjoying Den Cafe's breakfast while seated outside. 
...............................................................................................................................
Henüz erken saat olduğu için kendimize bahçede güzel bir yer buluyoruz. Mim Kemal Öke, Abdi İpekçi'nin aksine oldukça sakin. Burası görünmekten ziyade, keyifli vakit geçirip güzel yemekler yemek için gelinen bir yer. Den Cafe'yi akşam sıkça ziyaret etmişliğim de var. Özellikle ikramlarına bayılıyorum. Kahvaltısı da tıpkı diğer yemekleri gibi, iyi düşünülmüş, özenle hazırlanmış çeşitlerden oluşuyor. 
The hour is still early, so we find a nice table outside. As opposed to the crowded Abdi Ipekci, the street next door with all the famous brand boutiques, Mim Kemal Oke is not the place to be seen, but rather the place to enjoy some peaceful time and delicious food. Den Cafe offers the best aperativos in the evenings. The breakfast menu is as well thought and carefully prepared as is the rest of the food. 

Kahvaltı seçenekleri arasında, klasik kahvaltı tabağı (2 kişilik), küçük kahvaltı, yumurtalı kahvaltı tostu, menemen, eggs benedict, klasik yumurta çeşitleri, pancake, croissant, simit tost ve ev yapımı müsli var. Herkese hitap edecek bir kahvaltı menüsü.
Amongst the breakfast choices are classic Turkish breakfast (mini or regular for two), eggs benedict and other egg related dishes, pancake, croissant, simit toast, and home made muesli. 

Bu seferlik karnımız çok aç olmadığı için küçük kahvaltı (16TL) ve simit tost (10.50TL) ile yetiniyoruz. Şimdi menüye tekrar bakınca hata yaptığımı anlıyorum. Özellikle ev yapımı müsli, yumurtalı kahvaltı tostu ve pancake'i merak ediyorum. O da bir daha ki sefere artık. Küçük kahvaltı, kızarmış organik köy ekmeği, beyaz peynir, eski kaşar, zeytin, domates - salatalık ve bal - kaymaktan oluşuyor.
Although I'm really curious about the home made muesli and pancakes, we leave those for another time and decide on the mini Turkish breakfast (16TL) and simit toast (10.50TL). 

Konu kızarmış köy ekmeği olunca, akan sular duruyor. Beni tavlamak bu kadar kolay olmasa gerek :). Tıpkı Ops Cafe'de olduğu gibi, burada da kahvaltı bir nevi ekmek tahtası üzerinde servis ediliyor. Şık, sade, organik ve taze bir his yaratıyor bende. Bayılıyorum. Her şey kıvamında. Hepsini bitirebildiğim için vicdan azabı çekmiyorum. Sebzeler diri ve lezzetli, bal - kaymak her zamanki gibi harika geliyor; tatlının yerini tutuyor. Tabakta bir tek tereyağı eksik. Onu da ayrıca istiyoruz. Faturaya 3TL yansıtmalarını gereksiz bulsam da önemli değil.
The breakfast plate contains organic toasted village bread, white cheese, aged cheese, olives, tomatoes - cucumber, and honey - clotted cream. Toasted village bread...say no more. I love it. The breakfast is served on a wooden plate, making the feel organic, clean, and chic. Ops Cafe does the same thing. Everything is just the right amount and all fresh and tasty. The honey - clotted cream melts on the toasted bread and serves as a great dessert. 

Kaşarlı simit tost'u bana göre her yer yapmalı. Simidi her yerde bulabilirsin, hazırlaması çok kolay ve bir çoğumuzun da çok sevdiği bir lezzet. Den Cafe'dekini sevmemin bir numaralı sebebi, hakiki sokak simidi ile yapılıyor olması. Tek şikayetim, tosttan ziyade sandviç gibi olmuş olması. Kaşar biraz daha erimiş ve simit ile bir olmuş olsa daha çok beğeneceğim. Ama bundan da şikayetçi değilim. Malzemeler çok iyi.
In my opinion, simit (Turkish bagels with sesame) toast should be in every breakfast menu. Simit can be found anywhere. Just add some aged cheese and toast it. The one at Den is delicious, just because they use the simit sold on the streets, not the one that bakeries do. 
  
Taze sıkılmış portakal suyu (10TL) , filtre kahve (5.50TL), çay (3.50TL) ve su (3.50TL) da isteyince tıkanıyor, yediklerimizi burada noktalıyoruz. Bir daha ki sefere, Den'in akşam yemeğini de anlatıyor olacağım. İş çıkışı atıştırmalık veya hafta sonu kahvaltı için müdavimi olacağınız bir yer Den Cafe.
After lots of liquid of fresh orange juice (10TL), filter coffee (5.50TL), brewed tea (3.50TL), and still water (3.50TL), we can't get anything more in our stomaches. The next time, I'll be talking about the dinner options and aperativos. When it comes to grabbing a quick bite after work and breakfast in the weekend, you'll become a regular at Den Cafe.   


Den Cafe & Restaurant - Nişantaşı 

Adres: Mim Kemal Öke Caddesi 1/D Nişantaşı Istanbul 

Tel: 0212 224 2470

Web: www.den-cafe.com


  

   

7 comments:

  1. Yildiz'cim.. Den bizim kitap kulubumuz icin toplandigimi mudavim mekanimiz.. aksam yemegi ve atistirmalik bircok deneme yapmistim ama kahvaltisini denememistim.. Simdi Ask'a da gosterdim... Bunu mutlaka yerine getirecegim yaz aylarinda.. Kendime sozum olsun.. :) Yine nefis anlatmissin.. Senin yorumlarin o kadar sahici ki ! ne dersen kabulum oluyor.. :) Iyi Pazarlar canim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lulucum bayiliyorum sana. Kitap kulubune uye olman harika. Ben de daha yeni jane austen book club filmini izledim; onu takiben jane austenin butun kitaplarini okumaya basladim :). Guzel yorumun icin tekrar tesekkurler, utandirdin beni :)))

      Delete
  2. bir daha ki gelisimde istanbula mutlaka buraya ugrayacagim, çok leziz görünüyor her sey. tahtanin üzerinde ki sunumlari da çok hosuma gitti! (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de aynen tahta ustu her turlu sunuma bayiliyorum. Beni tavlamak aslinda cok kolay :)). Den cafe'ye aksam da mutlaka ugra canim firsat bulursan; atistirmaliklari cok guzel.

      Delete
  3. Ne güzel mekanları artısıyla eksisiyle yazıyorsun, bir yer gördüğümüzde blogundan hatırladığım bir yerse hemen sayıyorum onları, karar vermek daha kolay oluyor :) bu sebeple çok teşekkür ediyorum tekrar ve blogunu çok sevdiğimi belirtiyorum.p sevgiler, Gizem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gizemcim ben de tekrar tekrar sana tesekkur ediyorum guzel yorumlarin icin :). Senin yorumlarin olmadan eksik oluyor post. Sevgiler

      Delete
  4. Süper gözüküyor özellikle de simit o kadar gerçekci duruyor ki elimi uzatıp yiyesim geldi.
    Eline sağlık :)

    yenihayatintadi.com

    ReplyDelete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...