Tuesday, February 19, 2013

İtalyan Usulü Aşk.../ Love is in the Air

İstanbul'da en sevdiğim İtalyan restoranların başında Cipriani gelir. Evimize yakın olması, hiç bir zaman tıklım tıklım olmaması, iyi bir servis ve her şeyden önemlisi, çok sevdiğim İtalyan mutfağını en güzel örnekleriyle bize sunuyor olması, Cipriani'yi bu kadar özel yapıyor. Bu sebeplerin her biri tek başına, sevgililer gününü orada geçirmemiz için yeterliydi ama kararımızı vermemizdeki esas etken, özel bir sevgililer günü fiks menü yapmadıklarını duymamız oldu. Sırf daha fazla kazık atabilmek için sevgililer gününe özel fiks menü uyduran ve sadece onu yemenizi mecburi kılan restoranlardan hiç hoşlanmıyorum. Bunu da arada belirtmiş olayım :). Cipriani hakkında daha önce yazdığım için burada sadece Sevgililer Günü'ne özel bir kaç detaya gireceğim.

Despite not having visited a single Cipriani restaurant during my two years in New York, it is one of my favorite Italian's in Istanbul. It offers delicious, high quality Italian food, has great service, is never fully packed, hence allowing privacy, and is super close to our house. This year, Valentines Day was on a Thursday, making Cipriani the perfect choice for our romantic dinner. 
........................................................................................................................
Özetle, genellikle fiyaskoyla sonuçlanan Sevgililer Günü gecesinin bizim için neden bu kadar güzel geçtiğini kısaca anlatmak istedim. Bu arada, bu özel ve anlamlı günü berbat etmemek adına, kamerayı evde bıraktım; bu kötü fotoğraflar işte o yüzden :).
I wrote about Cipriani in an earlier post so I'm not gonna go into detail but wanted to share with you some nice details related to that night. As I didn't want to spoil the romantic mood, I didn't bring my camera, so sorry for the ugly pictures.  

Öncelikle, her zamankinden dolu olmasına rağmen, Cipriani'de servis yine çok iyiydi. Garsonlar sürekli başında dikilmiyor, aksine, romantik gecenin tadını çıkartmanıza izin veriyorlardı. Masaların her birinde, eve götürmek üzere hazırlanmış, bir adet kırmızı gül bulunuyordu.
Despite being more crowded than usual, the service was as good as ever. On every table there was a red rose bouquet for the ladies to bring home. 

Cipriani'nin vazgeçilmezi Bellini'yle başladık gecemize. Sonrasında bir şişe Pinot Noir. Markasını hatırlamıyorum ama İtalyandı.
Valentines Day or not; you can't come to Cipriani and not have a Bellini. 

Elimde fotoğraf olmadığı ve daha önce Cipriani'deki yemekleri uzun uzun anlattığım için bu seferlik doğrudan tatlıya geçeceğim. Merak ederseniz, başlangıç olarak, buffalo mozarella sipariş ettik, ki İstanbul'da henüz daha iyisini yemedim. Ana yemek olarak ise Özgür de ben de proscuitto'lu fırınlanmış linguini istedik. Tadını çok beğenmekle birlikte, linguiniyi çatala saramadığım için, her zamanki zevki vermedi.

Tatlı almayalım dediğimiz halde masaya ikram gelen kalp şeklindeki çikolatalı keki size anlatmak istiyorum. Tıka basa dolu olmamıza rağmen pastayı bir çırpıda bitirdik. Yoğun çikolata ağızda sufle gibi eriyip adeta damağımda zevk şöleni yaşattı bana. Bu güzel anı yaşayabilmek için bir anlığına gözlerinizi kapatıp ağzınızda yoğun bir çikolata parçacığı hayal etmenizi istiyorum. İşte aynen böyle hissettirdi her bir lokma bana.
I'll skip the food details but have to talk about the chocolate dessert. The heart shaped chocolate cake was prepared specially for that night (obviously :)) and came as a treat, making it impossible to resist. And why should you? It was heavenly. Stop for a moment and just imagine the most exclusive chocolate melting in your mouth. That's how it felt with every spoon. 

Şekil olarak değil ama malzeme ve tat bakımından, kalpli pasta ile birebir aynı olduğuna inandığım bir çikolatalı tatlıları var. Cipriani'nin en sevdiğim tatlıları, Tiramisu ve meringue pastası, ama siz de benim gibi bir çikolata fanatiği iseniz, yukarıdaki pastayı da denemenizi öneririm.
I believe there is a chocolate dessert at Cipriani that is exactly the same in terms of taste, as the heart shaped cake we got on Valentines. Normally, I'd recommend Tiramisu and meringue cake, as they are Cipriani's signature desserts, but if you're a chocolate fan, definitely try out the one on the picture above. 

Çikolatayla bizi tıka basa doldurduktan sonra, erimesine yardımcı olacak limoncello'larından geldi, yine ikram olarak. Cipriani'nin limoncellosu, bize göre İstanbul'un en iyisi.
Having stuffed ourselves with carbs and sweets, our waiter was smart enough to bring us two limoncellos, again on the house, to digest it all and being able to walk away still breathing. Cipriani's limoncellos are the best in Istanbul. 

Özetle, Sevgililer Günü'nü kazasız belasız atlatmakla kalmayıp, çok da romantik ve güzel bir gece geçirdik. Cipriani'ye buradan teşekkürler.
All in all, not only did we survive Valentines Day, but also had a really romantic evening. With our regards to Cipriani. 


Cipriani Istanbul 

Adres: The Edition Hotel, Büyükdere Cd 2, Levent, Istanbul

Tel: 0212 317 7787 

Web: www.cipriani.com





3 comments:

  1. yediğiniz yemekleri de anlatmanızı arzu ederdim.
    eksik olmuş bu yazı.

    ReplyDelete
  2. Yildiz'cim ne guzel bir tercih ! riske almamak cok yerinde olmus.. Mutlulugunuz o cikolatali pasta gibi doyumsuz olsun.. sevgiler !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lulucum, bitanesin, "mutluluğunuz çikolatalı pasta gibi doyumsuz olsun" sözüne bayıldım :). çikolata seviyorsan kesin denemelisin. öpüyorum çok.

      Delete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...