Tuesday, February 12, 2013

bibucuk Kanatlandırır.../ Crave Chicken Wings?

Pazar günü arkadaşları toplayıp Caddebostan'daki bibuçuk'a gittik. Bir çoğunuz Beyoğlu'ndaki yerini biliyor olabilirsiniz. bibuçuk, kanatçı olarak ün salmış olsa da aslında etten makarnaya, sandviçten salataya, geniş bir yelpazeden oluşan bir menü sunuyor ziyaretçilerine. Ancak kanadı o kadar lezzetli ki kanatçı olarak bilinmesi hiç de şaşırtıcı değil.

What can be better than some spicy wings with an ice cold beer? After a long Saturday night with lots of alcohol, it's definitely the right choice for me. So, on Sunday, we found our way to bibucuk. bibucuk, with locations in Taksim and on Bagdat Street, offers an extensive menu with dishes from steak to pasta, burgers to salads; but what it is best known for is its delicious chicken wings. 
.......................................................................................................................................
Ne restoran, ne cafe, ne pub, ne bistro olarak tanımlıyorlar kendilerini. Dekoru itibariyle de hepsinden bir şeyler var diyebilirim. Açık ahşap masalar geniş bir alana yayılmış, ferah bir ortam sağlanmış. Ortadaki bar pub havasını verirken, menüdeki salata ve sandviçler de cafe hissini pekiştiriyor. Yemekleri dışında, mekanla ilgili en çok beğendiğim detaysa, duvara monte edilmiş cam bira şişeleri. Değişik markalardan oluşan bira şişeleri, aydınlatma sayesinde farklı farklı renklerle duvarı süslüyorlar. Fotoğraftan da görebileceğiniz gibi, oldukça da sanatsal duruyor.
by Bora Cingi 
bibucuk defines itself as neither a cafe nor a restaurant, neither a bistro nor a pub. I believe they're a little bit of everything. The bar in the middle strenghtens the pub feel, whereas the salads and sandwiches are similar to those you can find at a regular cafe. Their signature wall, consisting of different beer bottles with colorful lighting, is pretty artistic.   

Paylaşmak üzere ortaya bol miktarda acılı tavuk kanat istedik. 8, 12, 24 ve 40'lı porsiyon şeklinde sipariş verebilirsiniz. Kanatla birlikte, kemiklerini atabilmeniz için seramik kaseler geldi sofraya. Böylece kaç parça yediğinizi anlamıyor; vicdan azabı çekmiyorsunuz :). 
The well known chicken wings can be ordered in servings of 8, 12, 24, and 40. 

Kanatlar, parmaklarınızı yalatacak cinstendi. Kanadın en sevdiğim yaprak kısmından hazırlanıyor ve özel soslarda en az 48 saat dinlendirildikten sonra kömür ızgarada pişiriliyor. Tabağın yanında mayonezli başka bir sos gelse de, yüzüne bile bakmadım; kanadın kendi güzel tadını bozmak istemedim.
Ozgur, i.e. salt
The chicken wings are kept in a special sauce for more than 48 hours and then roasted on a charcoal grill; hence, the delicious taste.  

Acılı kanat dendiğine çok aldanmayın. Acı kısmı, en acıdan hoşlanmayan kişinin bile kaldırabileceği cinsten. Acısız yaşayamam diyenler için, Günaydın'ınkine benzer, zehir zemberek bir hardal getiriyorlar masaya. Acı bağımlısı olan ben için bile fazlaydı. Sevmediğiniz bir arkadaşınız varsa, onu yok etmek için kullanabilirsiniz :)). 
Don't get fooled by the name, "hot" chicken wings. Even the most "hot" averse person can tolerate these. But if you do crave hot, try out the insanely spicy mustard sauce. 

Combo Platter
Her ne kadar kanatla yetinmeye razı olsaydım da, yanımda başka oburlar olunca, ortaya paylaşmalık combo platter ve combo fries söyledik. Combo Platter, çok sevdiğim jalapeno poppers yanı sıra, çıtır tavuk, mozarella sticks, soğan halkaları ve kabuklu elma dilim patatesten oluşuyordu. Combo Fries'da ise sosis, mini köfte, soğan halkaları ve parmak patates vardı. Combo Platter'in yanında Combo Fries biraz zayıf kaldı.
Combo Fries
If it were up to me, I'd have settled with chicken wings, but my hungry fellows wanted something more so we ordered combo platter and combo fries. The combo platter contained jalapeno poppers, fried chicken, mozarella sticks, onion rings and fries, whereas the combo fries had sausage, mini meatballs, onions rings, and fries inside.  

Bora Cıngı
Acılı kanat tabi ki birayla en güzel gider. Bayanlar Miller'ı tercih ederken, beyler Bomonti ve Brooklyn gibi bira severleri daha mutlu edecek seçimlere gittiler. 
As mentioned before, chicken wings go best with beer. In addition to Miller and Efes, bibucuk serves different brands like Bomonti and Brooklyn.  

Garsonlar bizi çok sevmiş olsa gerek ki yemeğin üstüne bize rakı shot'larından ikram ettiler. Çok emin olmamakla birlikte, kendilerinden çıkmış olduğuna inandıkları karışım, rakı, sprite, nane, limon ve şekerden oluşuyor. Rakıyla şeker birlikte biraz garip gelse de, fena bulmadım tadını. 
To finish off, our waiter surprised us with some raki shots. Their own recipe, the raki shot contained raki, sprite, mint, lemon, and sugar. 

Uzun zamandır merak ettiğim bibuçuk'un kanadı, gerçekten de bahsettikleri kadar lezzetliymiş. Bir zamanlar Kanatçı Haydar'a çok giderdik ama içki servis etmesi ve lokasyonu açısından, bibuçuk güzel bir "cepte bulunsun" mekanı. 
The chicken wings at bibucuk are really delicious, and thanks to its multiple locations, it's an easy to drop by spot. 

Combo Platter ve Combo Fries 22-23TL. 
Başlangıçlar genel olarak 8-25TL arasında değişiyor. 
8'li kanat (standart porsiyon) 16.50TL, 24'lü porsiyon ise 44.50TL. 

bibuçuk Caddebostan 

Adres: Bağdat Cad. Beyaz Akasya Sok. No. 298/1-2 Caddebostan, Istanbul  

Tel: 0212 467 70 50 

Web: www.bibucuk.com.tr

10 comments:

  1. Öffff gece gece :D acıktık be ya, bi dahaki sefere bizim gibi garibanların yerine de yersiniz artık ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. her yediğimde zaten bir kaç kişilik yiyorum :)). bugün de Hacı Abdullah'a gittik; bayağı uzun süre yemek yemeyeceğim valla :).

      Delete
  2. Aman allahım tavuk aşkına!!!Bu tavuklar beni benden aldı valla, bir türlü denemek kısmet olmadı ama en kısa zamanda bu görüntüden ve yazıdan sonra, gitmek farz oldu:)
    gezenyer.com dan sevgilerle....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pınarcım, cümle çok iyimiş, tavuk aşkına :)). başka zaman kullanmak isterim başlık olarak, haberin ola :). ben de sürekli duyuyordum, gidememiştim, sonunda pazara kısmet oldu. iyi ki blog yazıyorum da sürekli yeni şeyler deniyoruz. öptüm çok

      Delete
  3. ooof çok canım istedi..
    ne güzel anlatmışsın...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerken ne hissediyorsam, aynen aktarmaya çalışıyorum.
      eşim, kilo almayacağımı bilsem, 7/24 yemek yiyeceğimi söylüyor :).
      çok teşekkürler güzel yorumunuz için.

      Delete
  4. Yildiz'cim tam biz de artik su bibucuk'u bi denemeliyiz derken postunu okumak sahane oldu ! Cevremizde bir dolu cift var bibucuk asigi olan ve surekli bize de baski yapiyorlar ama biz tavuk yememe kararimiza uymak icin direniyorduk.. Sanirim vakit geldi, bi kucuk kacamak yapmaya kimse hayir dememeli :))) En kisa zamanda denemek istiyorum.. Bu arada cekimlerle suan kahvaltimi yeni yapmis olmama ragmen ciddi ciddi aciktim :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lulucum, valla ben de bir ara tavuğa ara vermiştim ama konu kanat, üstelik adını o kadar duyduğum bir yer olunca dayanamadım. her şey blog aşkına :)). sonra da akşamında vicdan azabıyla spor salonuna. hayat hiç de kolay değil :).
      sen de Paris yazınla bitirdin beni. 8 martta gideceğiz ama o kadar bile bekleyemeyeceğim gibi geliyor :).

      Delete
  5. Yildizcim, kanati cok severim ben ve coook uzun zaman oldu yemeyeli. Bu sabah bogaz agrisi ile uyandim, bogazim sismis minik minik yedim butun gun acidan, aksam da bir corba, o yuzden aksam yemegi sonrasi olmasina ragmen acayip aciktim bu posttan sonra, gidip birseylerle bastirmaya calisicam : ) Caddebostan tarafina gittigimde kesin denemek istiyorum burayi : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aylincim çok geçmiş olsun :( . en kısa zamanda iyileşirsin inşallah. Özgür de etrafımdaki bir çok kişi de hasta. çin restoranından acılı ekşili çorba tavsiye ederim :). ben de tok olsam bile fotoğraflara baktıkça tekrar acıkıyorum :). yemek blogu yazmanın en kötü yanı.

      Delete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...