Friday, August 3, 2012

Bodrum'un Beş Yıldızı.../ The Five Stars of Bodrum


Bodrum bir çoğumuzun favori tatil mekanlarından birisi. Bu nedenle de sınırsız otel, restoran ve bar seçenekleri bulunuyor. Her birini yazmaya kalksam ne param dayanır, ne de sizin sabrınız :). Bu yüzden en çok sevdiklerimden beşini belirleyip sizlerle bu yazıda paylaşıyorum. Buyrunuz, Bodrum'un beş yıldızı...

If you've ever thought about visiting Turkey in summer, you must have come across Bodrum during your research. This vibrant town on the west coast is a popular travel destination for the locals as well as tourists from all over the world. Having spent literally every summer there growing up, I've seen restaurants, bars, and hotels open and close, only to be replaced by new ones. There wouldn't be enough time and money in the world (at least for me) to write about all of them. Hence, I've prepared a list of my top five Bodrum stars...
For English, please scroll down until the Turkish text is finished...
..........................................................................................................................
Bağarası'nda Sakız Ağacı Dalında Çöp Şiş ve Kıtır Mantı: 
Bitez köy yolundaki Bağarası bilmeyenin asla bulamayacağı bir yer. Hatta bilenin bile yolu karıştırmayacağından şüpheliyim. Beni Bodrum'lu arkadaşım Merve götürdüğü için tuzum kuruydu :). Mandalina bahçeleri içinde gizlenmiş eski bir Bodrum evi olan sevimli restoran, karı koca tarafından işletiliyor. İsmail Bey servis ve rezervasyondan sorumluyken, Ümmühan Hanım da yemekleri yapıyor. Günler öncesinden rezervasyon gerekiyor, o kadar popüler bir yer.
Garson bizi mutfağa yakın bir masaya yerleştirdi. Böylece gireni çıkanı, içerideki curcunayı izleme fırsatım oldu. Hafta içi olmasına rağmen inanılmaz kalabalıktı. Mezeler içeride yer alan küçük mutfaktan seçiliyor. Garson çağırınca gidiliyor. Tam bir kaos vardı o akşam. Yine de bir şekilde bizim de sıramız geldi ve Merve'nin yönlendirmeleri doğrultusunda çok fazla olmayacak bir menü oluşturduk.
Enginar harika olmuştu. Üstü zeytinyağlı pırasa yemeği benzeri bir malzeme ile süslenmişti. Pırasa, pirinç, dereotu ve limonu algıladım. Limonu fazla olmasına rağmen çok güzel bir tat vermişti. Hafif ve ferahlatıcı bir başlangıçtı.
Kabak çiçeği dolması tam sevdiğim gibi, diri diri ve fazla doldurulmamıştı.
Bamyayı pek sevmemekle birlikte burada yapılanı çok enteresan buldum. Erikle hazırlanan soğanlı meze çok hafif ve eriğin de katkısıyla ekşiydi. Favorim olmamakla birlikte yine de beğendim.
En güzel meze hiç tartışmasız pirinçli fasülye oldu. Fasülyeler minik minik doğranmış ve sertliğini koruyacak şekilde pişirilmişti. Çerez niyetine bile yenilebilecek yemeği ben tek başıma hızlıca bitirdim.
Ana yemek olarak kıtır mantı ve sakız ağacı dalında çöp şiş yedik. Mantıyı ben en klasik haliyle, yani haşlanmış olarak severim ama bu versiyon harikaydı. Mantı kruton boyutunda ve aynı şekilde kızartılmıştı. Kıyması içinde değil, onun yerine yoğurt ve salçalı sosla birlikte üzerine eklenmişti. Sırf bunun için bile gelinir Bağarası'na.
Sakız ağacı dalında çöp şiş o kadar güzel bir fikir ki Ümmühan Hanım'ı ayakta alkışlamam lazım. Sakız ağacı dalının aroması ete geçmiş, yerken sakızın tadını hissediyorduk. Etin yumuşaklığı vs. hepsi tam kıvamındaydı ama aklımdan gitmeyen sakızın tadı oldu.
Tatlı olarak sufle istedik. Başka ne seçenekleri var bilmiyorum ama suflesi ünlü olduğu için biz de onu tercih ettik. İyi ki de öyle yapmışız. Suflenin dışı kıtır kıtır, içi ise eritilmiş bitter çikolata gibiydi. Krema da kıvamlı ve  vanilya tadındaydı. Hiç pişman değilim. 
O akşam şanslıydık. İsmail Bey (daha doğrusu amca ya da abi), taburenin üstüne çıkıp bir Temel fıkrası anlattı misafirlere. Arada sırada bunu yapıyormuş. O kadar tonton ve tatlı bir adam ki. Eşi de kendisi de bu işi büyük bir sevgiyle yapıyor, belli. Önceden uyarayım; çağrıldığınızda yemek seçmeye gidin, sonra yok ben fikrimi değiştirdim diye tekrar mutfağa dalmayın yoksa Ümmühan Hanım'ı fazlasıyla kızdırırsınız. Güvenin bana, yemekler harika, ortam da o kadar sıcak ki pişman olmayacaksınız. 

Bu arada fiyatlar da şaka gibi. Kişi başı 50TL'ye yemek ve içki alabildiğiniz başka yer yok Bodrum'da bu kalitede.      
..................................................................................................................................

Limon'da Gün Batımı ve İçki Keyfi: 
Gümüşlük'teki Limon tam bir saklı cennet. Yıllardır var olan ama son zamanlarda bir hafta öncesinden rezervasyonla yerleri dolan mekan gün batımını bir içki eşliğinde izlemek için görülmesi şart bir yer.
İlk gidişimde arkadaşlarımla orada buluşmaya karar vermiştik. Yalıkavak yolundan Gümüşlüğe doğru giderken sağ tarafımda göreceğimi söylediler Limon'u. Viraj üstüne viraj, dağ üstüne dağ tırmandıktan sonra kesin yanlış geldim diye düşünmeye başlamıştım ki Limon karşıma çıktı. O yüzden benim gibi umutsuzluğa kapılacak olursanız merak etmeyin, bayağı gidiyorsunuz varmadan. Kapıdaki "Aşk" ağacı Limon'un farklılığını daha baştan gösteriyordu. Eşini bulmuş birisi olarak fotoğraf çekmekle yetindim ama başkalarının ağaca bir şeyler astığını gördüm.
İçeri geçmeden önce hızlıca bir tuvalet ziyareti yaptım. Bunu neden paylaşma ihtiyacı duyuyorsun derseniz de cevap aşağıdaki fotoğrafta. Tuvalete tuvalet kağıdı atılmaması gerektiği ancak bu kadar güzel anlatılır. Karikatüre bayıldım. Çöp kutusu: "It's for me mate" (dostum o bana). Tuvalet: "Cheers mate" (elbette dostum).
Yeşilliklerin arasında birbirinden farklı masalar gelişigüzel bir şekilde yerleştirilmiş gibiydi adeta. En çok beğendiklerim de iki kişilik olanlardı. Denize ve gün batımına dönük sandalyeler romantik bir akşam geçirmek için ideal. Burada bir evlilik teklifine kesinlikle hayır demezdim (eşimden tabii :)).    
Limon'da yemek yense de asıl esprisi içki eşliğinde gün batımını izlemek. Yine de dayanamayıp menüden atıştırmalık kavun peynir ve bir cheesecake istedim. Kavun peynir hakkında pek söyleyebileceğim bir şey yok, tadı güzeldi. Tabi kavun istediğim kadar tatlı değildi ama yine de fena değildi.
Limonlu cheesecake fotoğraftan da görebileceğiniz gibi neredeyse hiç sosu olmamasına rağmen gerçekten çok lezzetliydi. Yakınlarda oturan bir teyze yapıyormuş. Yumuşaklığından ne kadar taze olduğu belliydi. Tek şikayetim cheesecake'i bir çırpıda bitirmiş olmamdı :).
İçki olarak birer Mojito istedik. Hayatımda içtiğim en güzel Mojito olduğunu söyleyemem ama manzara ve ortam bunu fazlasıyla telafi etti. Yine de başka bir şey denemenizi öneririm. İçki menüsü zengin. Satsumalı içkilerden birisi olabilir örneğin. Alkolü bol tutuyorlar, önceden uyarayım.
Bu kadar güzel bir yerde tabii ki hatıra fotoğrafı çektirmeden edemedik.
 Arabamızı beklerken girişteki dükkanı da hızlıca gezip akşam yemeği için Limon'dan ayrıldık.
Bu arada küçük bir not; yukarıdaki levhadan da anlaşılacağı üzere, arazi biraz engebeli :). O yüzden, bayanlar, topuklu giyecekseniz, ki bence ortam bunu kaldırıyor, dolgu topuğu tercih etmenizi öneririm.
.....................................................................................................................................

Memedof'ta Dülger Kavurma:
Yalıkavak veya Bodrum merkezdeki Memedof'lardan birisini denemiş, ya da en azından adını duymuşsunuzdur. Dünyanın bana göre en güzel dülger kavurmasını yapıyorlar. Ne yazik ki isminin duyurulmasıyla fiyatlar çok artmış durumda ama bir kereliğine de olsa gidilmeye değer.
Bodrum merkezdeki Memedof daha samimi ama gürültülü ve manzarasız. Biz de o akşam kayınvalidemleri ilk defa götüreceğimiz için Yalıkavak'takini tercih ettik. Bir hafta öncesinden yer ayırttığımız için deniz kenarında çok güzel bir masamız oldu. Mezelerin detayına girmeyeceğim ama bir iki favorimden özellikle bahsetmek istiyorum.
Deniz börülcesi bol sarımsaklı ve zeytinyağlıydı. Lezzetinin sırı da bu ikisinin çok oluşuydu. Bu güne kadar yediğim en güzel deniz börülcelerinden birisiydi.
Fotoğrafını güzel çekmeyi başaramamış olsam da lakerda fevkaladeydi. O güne kadar yediğim en iyi lakerda Karaköy Lokantası'nınkiydi, ki yediyseniz ne kadar güzel olduğunu bilirsiniz. Memedof'taki lakerda en az onunki kadar güzeldi. Yumuşacık, bıçağı soktuğunda zorlamadan kendiliğinden parçalanan bir dokuya sahipti. Sudan yeni çıkarıldıysa şaşmam. Kırmızı soğan ve dereotu ile harika bir üçlü olmuştu.
Tereyağında karidesi tavsiye üzerine aldık. Gerçekten de söylendiği kadar varmış. Orta boydaki karidesler çıtır çıtır, bol tereyağı ile adeta ağzımda eridi. Fazla malzeme ile güveci bozmamışlar, sadece mantar ve yeşil soğan eklenmişti. Tabi pul biberi olmadan olmazdı.
Dülgeri ister kavurma, ister kemik üstü isteyebilirsin ama bana sorarsanız kesin kavurma isteyin. Kemik üstü biraz kuru oluyor, kavurma ise yumuşacık ve diğer katılan malzemeler sayesinde yavanlıktan uzak, bol aromalı. Yeşil soğan ve domates salçası tat verse de asıl lezzeti veren kapariydi. Bitkinin ekşiliği yemeğe de geçmiş, hafif limonsu bir aroma katmıştı. Yedikçe yiyesimiz geldi. Sadece dülger kavurma için bile gelinebilir Memedof'a.
...................................................................................................................................

Gliss Otel'de Huzurlu Deniz Keyfi: 
Gliss Hotel&Spa Bodrum'un en güzel koylarından birisi olan Küçükbük'te yer alıyor. Küçükbük, Türkbükü ve Gündoğan arasında mavi bayraklı bir koy. Akvaryum netliğinde, dalgasız, adeta büyük bir havuzu andıran bir denize sahip. Büyük tekneler Türkbükü veya Yalıkavak'ta takılmayı tercih ettikleri için burası temiz ve sakinliğini korumayı başarmış. Dubaların dışına geçip istediğin gibi saatlerce rahatça yüzebileceğin bir yer. Bodrum'da üstüne tanımam.
Otelin kendisi 26 adet süitten oluşuyor. Süit ismi sizi korkutmasın, fiyatları şimdilik makul ve boyutları devasa. Hepsi de harika bir deniz manzarasına sahip. Her yer pembe, mor, ve başka renkli süslerle dekore edilmiş. Bir bayan eli değdiği belli. Otelin deniz tarafı sazlıklarla örülü olduğu için kimse sizi görmeden rahatça çimlere uzanabilirsiniz. Denizin dibinde olmak isterseniz de (ki benim tercihim bu) bu sefer şezlongunuza uzanıp sazlıkların yarattığı doğal yelpazenin keyfini çıkartabilirsiniz.    
Gliss'te ister alakart, ister günün menüsünden yemek tercih edebilirsiniz. Ben genellikle günün menüsünü istiyorum. Otelde kalmayan misafirler 50TL karşılığında hem plajdan faydalanabiliyor, hem günün menüsünden yiyebiliyor. Restoranın en güzel yanı yemeklerin ev yemeği ağırlıklı olması. Hepsi de çok lezzetli.
Salata ve börekleri favorim. 
Huzur dolu, ister gölge ister güneş, kalabalıktan uzak, tertemiz bir denizin olduğu bir ortamda geçirmek isterseniz gününüzü Gliss'i kesinlikle tavsiye ederim. Tabi huzurun altını çizerim. Eğlenmek ve etrafı kesmekse amacınız, onun yeri Türkbükü :).
...................................................................................................................................

Yalıkavak Pazarı'nda Bodrum Bezleri, Gözleme ve Meyve:  
Bodrum'da her gün ayrı bir Pazar var. Bunların arasında hiç tartışmasız en güzel Perşembe günleri kurulan Yalıkavak Pazarı. Meyve, sebze ve tekstilin bir arada olduğu pazarda yerli yabancı her çeşit insana rastlamanız mümkün. 
En ilginç ve güzel hediyelik eşyaları burada bulmanız mümkün. "Şeytan Kulağına Kurşun" ve "Şirine" gibi enteresan isimleri koymuş olmalarına bayıldım. Açıkçası ne anlama geldiğini hala çözebilmiş değilim ama dikkat çektiği kesin. 
Başka pazarlarda "Buyur abla, hakiki Hint malı" gibi anlamsız sözler duyarken burada satılan eşyaların kendi insanımız tarafından çıktığını somut olarak görmek beni mutlu etti. Ne zaman Hint malı Türk malından daha cazip hale geldi anlamadım. Üstelik pazarda. 
Özellikle Bodrum bezlerinden masa ve yatak örtüleri birbirinden güzel; ben dayanamayıp bir kaç tane aldım, siz de kaçırmayın derim. 
Meyvenin bu kadar lezzetlisini zor bulursunuz. İnanın çileğin kokusunu uzaktan bile aldım. İnanamadım.  
Bizim vaktimiz olmadı ama gözlemeci teyzelere uğrayıp birer gözleme yemeden ayrılmayın. 
.....................................................................................................................................

Bitez Dondurmacısı'nda Bodrum Mandalina'lı Dondurma: 
Her ne kadar beş yıldızım dolmuş olsa da Bitez dondurmacısından bahsetmeden edemeyeceğim.
 
Bodrum'un en güzel dondurmaları Bitez Dondurmacısı'nda. Bir çok yerde şubesi olması lazım ama benim her zaman gittiğim Yalıkavak Marina'daki yeri. Bodrum mandalinası şart; onun dışında, karadut, balbadem ve sakızlı de favoriler arasında. Biz hep dondurmayı elimize alıp marinada yürüyüş yaparız yemeğin üstüne. Tabi çok sıkıcı oldu derseniz de marinanın sonundaki Billionaire Club'a da uğrayabilirsiniz. Rezervasyon şart. 

Bodrum'dan şimdilik bu kadar...

Bağarası Bitez 

Bodrum Pınarlı Cad. 59 Muğla 

Tel: 0252 3637693


Limon Gümüşlük

Yalı Mevkii No1 Gümüşlük 

Tel: 0252 394 4044

Web: limongumusluk.com 


Memedof Yalıkavak 

Gerişaltı Mevkii Çökertme Cad.  No:42

Tel: 0252 385 4646

Web: www.memedof.com


Gliss Hotel&Spa 

Küçükbük No:1 Gündoğan 

Tel: 0554 857 8888

Web: www.glisshotel.com


....................................................................................................................................
....................................................................................................................................


Kebab on Mastic Tree Branche Skewers at Bagarası Bitez:
Bagarasi, a small restaurant located in the village side of Bitez, isn't the type of place you'd come across by coincidence. Not many, including locals, knows about it. I was lucky to learn about the restaurant when a close friend, who lives in Bodrum, took me there. Hidden in a satsuma garden, this old Bodrum house was turned into a restaurant many years ago and has, since, become more popular for each day passing.  
Despite going on a weekday, Bagarasi was packed. Thankfully, we had made a reservation, otherwise we'd not have gotten a table. I highly recommend you call in advance, especially during summer time. There is no menu. Instead you pick your food at the counter in the kitchen. Make sure you don't change your mind afterwards because the kitchen is small and hectic and the waiters can get a bit frustrated if you decide to order something else afterwards. Don't worry though, whatever you choose, it will be delicious. 
The artichoke was yummy. It had been cooked with leek, rice, and dill in olive oil with lemon juice. I would have argued against putting so much lemon juice in a dish but interestingly it worked well here. The taste was refreshing and light.  
The stuffed squash blossoms were just right, fresh and lively with not too much rice stuffing. 
I can honestly say that lady's finger is my least favorite of vegetables. This one however, was prepared with plums and onions, making the mezze rather interesting. The plum had added a slightly sour flavor. I could have done without it, but I appreciate the experimentation. 
My favorite mezze was, without no doubt beans with rice. The beans were cut in small pieces and cooked al dente to preserve the freshness of the dish. I could easily imagine the mezze as a healthy snack. 
For main course, we ordered crispy Turkish ravioli and kebab skewers on mastic tree branches. The ravioli was prepared different in the sense that the dough wasn't stuffed with minced meat, as is the usual way. Instead the minced meat, yoghurt, and tomato sauce were poured on top of the fried dough pieces. The taste was delightful. 
You must be asking what kebab on mastic tree branche skewers are. Normally kebab skewers are prepared by putting meat pieces on metal skewers. Here, instead, the chef used mastic tree brances as skewers, hence, allowing the mastic flavor to pass on to the meat. The combination was heavenly. 
I'm not sure what other desserts are available but since we'd heard that the chocolate souffle was the best, we ordered that. I'm so glad we did. The outside was like a crispy brownie covering the melted dark chocolate within. The cream was thick and had a strong vanilla flavor. It was so good I don't regret the billions of calories gained. 
The food and the atmosphere was amazing. There aren't many hidden, preserved places like this anymore. 
..................................................................................................................................

Sunset Coctail at Limon: 
Limon in Gumusluk is another hidden treasure. Or maybe not that hidden anymore considering the fact that you need to make a reservation several days in advance. Definitely worth it though. It's the perfect place to get an evening coctail while enjoying one of the best sunset views in Bodrum. 
Limon is located on the road from Yalikavak to Gumusluk, with Gumusluk being closer. The entrance doesn't give much of a clue of what a wonderful place it is, except for with the love wish tree. 
I quickly stopped by the toilet and couldn't resist taking a picture of the note on the wall. The cartoon was rather funny and definitely attention gathering. The trash can: "It's for me mate". The toilet: "Cheers mate".
Tables and seats with various designs were spread out in the lush with enough room between them. My favorite ones were the two seat tables. All facing the sea and sun seat, they are the perfect spot to spend a romantic evening with your loved one.  
Limon serves dinner as well but it's mostly popular for drinks during sunset. Still, you can do like I did, order some starters like melon and cheese, and a dessert to share. The lemon cheesecake, made out of lemons from their own garden, was so good I can still remember the taste in my mouth. It was one of the softest I'd ever tried and so fresh. 
My favorite coctail is their satsuma vodka but they didn't have any satsuma at that time so we ordered mojito instead. I can't say it was the best I'd tried, but the view and ambiance was so amazing it compensated for the drink. Still, if I were you, I'd try something else. The coctail menu is pretty extensive so you'll have a lot to choose from. 
Of course, we had to take a picture to memorize the moment :). 
While waiting for our car, we took a quick tour in the boutique by the entrance. 
On a small note; the above sign warns about the ground (its pretty uneaven and earthy) and that you should be careful with your high heels. I'd still wear high heels but go with plateau shoes. 
.....................................................................................................................................

Dory Fish Stew at Memedof:
Memedof has two branches, one in Bodrum center and the other in Yalikavak by the sea. They serve the best dory fish stew ever.  Unfortunately the prices have gone up lately but it's definitely worth it. 
The restaurant in Bodrum center is more intimate but also louder and has no view. Memedof in Yalikavak is more difficult to reach but offers a nice sea view. I won't go through all the food we ate but at least talk about the ones I liked most. 
The salicornia was prepared with lots of olive oil and garlic. The reason it tasted so good was thanks to the generous amount of both. 
The picture is crap but the actual taste was just the opposite. The pickled tunny was among the best I'd ever tried. It was extremely soft and literally melted in the mouth. The dill on top had also added some extra flavor, as well as the red onion. 
The shrimp stew prepared in butter is a classic at many restaurants but not many can make them light and tasty at the same time. Normally the melted butter just leaves a weird aftertaste, but thankfully, that wasn't the case here. The shrimps were pretty big in size and crispy. With just mushrooms and spring onions added, and red pepper of course :), the dish was a delicacy. 
You can order the dory fish as a stew or on a bone but if you ask me you should definitely go with the stew. This way, not only does the fish preserve its tenderness, but also do you get a chance to try something really different. The stew was cooked in a tomato sauce with spring onions and lots of capari. The capari had given the fish a slightly citrus taste, which felt so natural I almost forgot how it tasted without. I promise, you'll love this dish.   
...................................................................................................................................

Peaceful Beach Time at Gliss Hotel:
Gliss Hotel&Spa is located on one of the most beautiful coves of Bodrum, Kucukbuk. The crystal clear, calm water gives the feeling of a giant swimming pool. Because it's yet not discovered, people can enjoy time swimming in the water for hours, without worrying about being hit by a zodiac or a jetski.  
The hotel itself offers 26 suites, all of which are different from the other, with giant space and beautiful view over the cove. The design is rather feminine, with lots of colorful details. The reed beds surrounding the hotel not only gives you privacy, but also creates a natural breeze so much wanted in the summer. The place is so calm and peaceful you can spend the entire day on your sunbed without being disturbed by anyone around you. 
The restaurant offers an a la carte menu as well as the choice of the day. For guests not staying at the hotel, the entrance fee is 50TL, which also includes lunch. The best thing about the restaurant is that the food cooked feels homemade and tastes so good. 
The salads and borek (stuffed pastry) are my favorites. 
Gliss is not the party place but if you want a peaceful atmosphere and a clean beach, Gliss is the best choice to find. 
...................................................................................................................................

Textiles and Fruit at the Yalıkavak Open Bazaar:
There is a different bazaar in Bodrum literally every day. Among them, the Yalikavak Open Bazaar is without no doubt the best. Here you can find fruits, vegetables, textiles, and souvenirs at best qualities.  
This might not make much sense to you, in fact it doesn't to me either, but these souvenirs have been given some weird names, probably to attract attention. The one above to the left says: "A bullet in the devil's ear". I have no idea...
Some of the sellers, like the lady in the above picture, make their products at the bazaar; giving people a nice moment to enjoy. 
The bed and table cloths made from Bodrum fabric make the best gifts and souvenirs for home. I always end up buying a new one going there.  
The tastiest of fruits can be found at this bazaar. Believe me when I say, I could literally smell the scent of strawberries from a distance. 
.....................................................................................................................................

Satsuma Icecream at Bitez Dondurmacisi: 
I've finished my five stars but I couldn't resist adding a last one: the icecream at Bitez Dondurmacisi. 
 
Bitez Dondurmacisi has several branches. The one I often go to is located in Yalikavak marina. The satsuma taste is a must. Other popular flavors are black mulberry, honey&almond, and mastic. The best is to take your icecream to go and then walk around in the marina enjoying all the amazing yachts. If you feel this is too boring, stop by Billionaire Club at the end of the marina. But don't forget to reserve in advance. 

That's all from Bodrum...

 

Bagarasi Bitez 

Bodrum Pinarli Cad. 59 Mugla 

Phone: 0252 3637693


Limon Gumusluk

Yali Mevkii No1 Gumusluk 

Phone: 0252 394 4044

Web: limongumusluk.com 


Memedof Yalikavak 

Gerisalti Mevkii Cokertme Cad.  No:42

Phone: 0252 385 4646

Web: www.memedof.com


Gliss Hotel&Spa 

Kucukbuk No:1 Gundogan 

Phone: 0554 857 8888

Web: www.glisshotel.com


13 comments:

  1. Ne kadar dolu dolu olmuş, okurken kafamda söylemek istediğim bi sürü şey vardı, okudum okudum unuttum inanır mısın :)) sakız ağacında çöp şişle limonun dekorasyonunu, manzarasını unutmadım ama! şahane!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gizemcim, cok sagol bagimlilik yapti senin yorumlarin :). cok tesekkurler sozlerin icin. limonun dekorasyonu muhtesem, sirf onun icin bile gidilir ki manzara muazzam! bagarasina kesin gitmen lazim

      Delete
  2. Blogunu zevkle takip ediyorum. Gerek logo gerek icerik yani nasi diim cidden inanilmaz, mukemmel kelimesi az kalir. Bence keyifli oldugu kadar cok da itinali ve icerik olarak da dopdolu bi calisma olumus. Sahsen cok begendim. Artik bi sakincasi yoksa yemek konusunda sana danisicaz, snei bu isin gurusu tayin ettim :)

    Yalniz benim merak ettigim bi nokta war, acaba ozgur e de evde bu yemeklerden yapiyor musun :)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe Atakancım çok sağol :) bu arada Özgür'ün arkadaşları arasında yorum yazan ilk kişi sensin, bunun için de ayrıca teşekkürler :). yemek konusunda danışılacak kişi Özgür valla, o mekanları belirliyor, ben de yazı ve fotoğraflarla katkıda bulunuyorum. Yemekleri aynılarını evde de yapıyorum, Özgür'ün kilosundan belli değil mi :p

      Delete
  3. Yıldızcım süper bir yazı olmuş Bodrum'a ilk gittiğimde listeni aynen takip edicem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cok sagol Denizcim :) yorumuna cok sevindim... senin baska favorin olursa duymak isterim bu arada :)

      Delete
  4. Yazdıklarını okumadan yazdığım son yazıya bak. Kesin bi gün bir yerde denk düşücez ama bakalım nerde:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okudum simdi Didemcim, valla cok komik oldu, karsilasmamiz sart artik :). Kizarmis dondurma icin kesin gidecegim tekrar. optum cook

      Delete
  5. This is a great run down of some fine looking places. I'll bookmark it and make sure i share it with any friends heading to Bodrum. I really like the al fresco eating in a lot of the places you talk about. And I am intrigued by the use of plums and okra - something I will try out myself soon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot Aaron, I'd really appreciate that! Your comments always add something extra, so please don't stop :). Al fresco dining has become pretty popular lately, especially because people have gotten tired of fancy restaurants and want to enjoy dinner outside in a rather cozy and more intimate atmosphere. Please let me know how the plums and okra trial went.

      Delete
  6. Harika bir post olmuş. Bu yaz Bodrum'a gidemedim diye üzülürken götürmüş oldunuz beni.. Tek kelimeyle herşeyi harika anlatmışsınız..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gecikmeli cevabım için kusura bakma lütfen. Doğum günüm için yurt dışına gitmiştim; bir süreliğine emaillerime hiç bakmadım :). Güzel yorumun için çok teşekkürler :). Bodrum'a gitmek için henüz geç değil. Aksine, orada yaşayan arkadaşıma göre tam zamanı. Kalabalık gittikten sonra keyfi çıkıyormuş Bodrum'un. Bakalım, belki biz de tekrar kaçabiliriz. İyi haftalar. Sevgiler, Yıldız

      Delete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...