Monday, July 16, 2012

Misssssss Pizza / An Italian in the Neighbourhood...Miss Pizza

İstanbul'da yeterince güzel pizzacı yok diye hep söylenirim. Güzel pizzacıdan kastım da hakiki İtalyan pizzacısı. Eskiden bir Papermoon'u bilirdik, o da öyle çat kapı gidilecek bir yer değil. Son zamanlarda bir kaç yeni yer duymaya başladım; Uppercrust ve Pizzamente gibi. Onları da en kısa zamanda ziyaret edip yorumlarımızı sizinle paylaşacağım. Bu arada, gerek fiyat gerek lezzet bakımından gerçekten çok başarılı bir restorandan bahsetmek istiyorum. Bir kısmınız orayı Tünel'deki yeriyle biliyor. Ama asıl yeri, yani ilk açıldığı mekan, Cihangir. Evet, karşınızda Cihangir'in Misss Pizza'sı.

I always complain that Turkey lacks good pizza restaurants. By good, I'm referring to pizza with thin and crispy crust, mozarella cheese, and flavors that take your breath away. There are of course, restaurants like Papermoon and PiPa, who both do an excellent job, but they are far more fancy and expensive than you'd want on any given Sunday. Lately, other restaurants like Uppercrust and Pizzamente, have started delivering affordable, good Italian pizzas, but I am yet to try them so can't comment on their taste at the moment. One pizza place that deserves applause both in terms of price and taste is Miss Pizza... 
For English, please scroll down until the Turkish text is finished...
..............................................................................................................................
Öncelikle fotoğrafların kalitesi için özür dilerim, henüz telefon fenerini keşfetmemiştim bu fotoları çekerken. Gerçi öğrendikten sonra da benim için hayat kolaylaşmış olsa da feneri tutmak zorunda kalan ve öldürücü bakışları yiyen kocam için yemek serüvenlerimiz pek bir eğlenceli hal aldı :)...
Miss Pizza’nın Cihangir’deki yeri Tünel’dekine göre çok daha salaş ve sade. Müşterileri de mekanın havasını aynı şekilde yansıtıyor. Topuklu ayakkabı ve gece kıyafeti giymiş gençlerin yerini spor ayakkabı ve rahat kıyafetli kişiler alıyor. Nedense restorandan ziyade oyun oynanabilecek bir caféyi anımsattı burası bana. İtalya’da da en güzel pizzaların gösterişsiz yerlerde yapıldığını hatırlayarak içimi rahatlattım.  
Kırmızı beyaz kareli masa örtüleri ve loş ortam fotoğraflarımı felakete dönüştürse de mekana çok güzel bir hava katmışlardı. Tipik bir İtalyan lokantası hissi veriyordu. Bir çok yerde görmeye alışkın olduğumuz kara tahta,Miss Pizza’nın zengin pizza menüsünü ortaya seriyordu. 
Özgür bardak konusunda inanılmaz hassas. Bir kere onu New York’ta bir Hint restoranına götürmüştüm; orada suları, hapishanedekileri andıran, metal bardaklarda vermişlerdi. Onu çileden çıkartmıştı. Miss Pizza’da da sipariş verdiği Tuborg bira yukarıdaki beyaz bardakta gelince pek bir mutsuz oldu. 
Bense bardağımdan, daha doğrusu kupamdan fazlasıyla memnundum. Kadehte şarap seçenekleri az olmakla birlikte bir kaç güzel alternatif vardı. Sarafin’in kırmızıları olmayınca Frontera Merlot’yu tercih ettim. Biraz çekinerek itiraf etmeliyim ki, şarap kadehinden daha fazla zevk verdi seramik kupa.    
Büyük ihtimalle pizza hamurundan yapılan ekmekler sıcak, kıtır kıtır ve çok lezzetliydi. Pizza yiyeceğimi bile bile kendimi tutamayıp ekmek sepetindekilerin tamamını yedim; tabi Özgür’ün hatırı sayılır katkısı vardı :)
Pizza öncesi kendimizi fazla tıkamayalım diye hafif birer başlangıç söyledik ortaya. Zeytin, zeytin ezmeleri ve kurutulmuş domatesten oluşan tabak kulağa pek heyecanlı gelmese de tadı güzeldi. Özellikle, zeytin ezmelerini masaya gelen ekmeklerin üzerine sürüp, üzerine kurutulmuş domatesi ekleyince harika bir ”sandvic” çıkıyordu ortaya.   
Dört mevsim salatası çok ama çok başarılıydı. Kanımca sırrı sadeliğinde ve keçi peynirin lezzetindeydi. Tabi keçi peyniri ile harika bir uyum yakalamış pancarları da göz ardı etmemek lazım. Bu salatadan mutlaka istemelisiniz. 
Nihayet sıra pizzalara gelmişti. Özgür sıkıcı birisi olduğu için (şaka tabi :)) Margherita istedi. Dünyada o kadar güzel pizza varken niye bunu yiyorsun diye kızardım eskiden. Sonra okuldan tanıdığım İtalyan arkadaşlarımın da sadece Margherita yediğini görünce sustum. Onlara göre tek gerçek pizza Margherita’ymış. Neyse ki ben İtalyan değilim ve rahatlıkla istediğim kadar karışık bir pizza yiyebilirim :).
Ben mantar da ilave ederek Pepperoni istedim. Uyarayım, Pepperoni’de domuz var. Yanılmıyorsam aynısının Türk salamlısı da vardı. Özgür’ün de benim pizzam da tek kelimeyle enfesti. Peynir olarak mozarella kullanıldığı için diğer malzemelerin önüne geçmemişti; aksine onların aromalarını daha da ortaya çıkarmıştı. Mozarella, pizza için en iyi peynir olarak görülür. Bunun sebebi, çok daha kolay erimesi ve yukarıda bahsettiğim gibi çok baskın bir tat olmaması. 
Dilimleri alırken salam ve mantarlar adeta üzerlerinden akıp gidiyordu. Peynirse sonsuzluğa uzuyordu. Domates sosu sanki köyden yeni toplanmış domateslerden yapılmıştı. Olur ya, ısırdığınızda suyu ağzınızda fışkırır; inanılmaz güzel bir tat verir. Çok hissetmesem de sarımsağın katkısı da vardı. Pizza ekmeğine söyleyecek lafım yok. Kenarları kıtır kıtır ama yine de ısırdığınızda parçalanacak kadar değil. Orta kısımlarsa yumuşacıktı. Tam istediğim bir incelikteydi. Hiç nefes almadan bitirdik tabaklarımızdakini.     
Yukarıdaki dilimi fotoğraflamak için uğraşırken kapıdaki dostumuz da bizi büyük bir ilgiyle izliyordu. 
Genellikle bu yazılar bir tatlı ile biter ama pizzadan o kadar haz aldık ki üstüne bir şey yemek istemedik. Onun yerine pozlanmaktan çok mutlu olan Özgür ile bitirmeyi uygun gördüm yazıyı. İtalyan pizzasının üstüne tabi ki bir espresso, ya da İtalyan’ların deyişiyle ”un cafe” şarttı. Dolu ama mutlu bir mideyle Miss Pizza’ya veda ettik. 

Atıştırmalık tabağımız 7TL, salata ise 17TL’ydi. Özgür’ün sade Margherita’sı menünün en ucuz pizzası olup 14TL tuttu. Benim Pepperoni ise 26TL’ydi. İçkilerimiz ise 10-15TL civarındaydı. 

Miss Pizza Cihangir

Kılıçali Paşa Mh., Havyar Sk. No7 Beyoğlu Istanbul

Tel: 0212 2513279

Web: www.misspizza.com.tr

.............................................................................................................................
.............................................................................................................................
Most of the Turks know Miss Pizza’s restaurant in Tunel, Taksim. However, the original one, or first location so to say, is the one in Cihangir. A lot more laid back then the restaurant in Tunel, Cihangir Miss Pizza is in no need to impress with the decoration, that’s for sure. The guests coming here don’t necessarily need to dress up and are rather in here for a good meal than to try being seen. Knowing that many of the Italian restaurants serving the best pizzas are simply decorated, my expectations went up even further.          
The red and white square table cloths and the dim lighting didn’t help my pictures but created a nice ambiance. Especially the table clothes added to the feeling of being in an Italian restaurant. The blackboard, so popular nowadays, displayed the many many options of pizzas available. 
Ozgur is really sensitive about his mugs and glasses. I once took him to this Indian restaurant in NY, Saravana Bhavan, and there they were serving water in metal cups, something that made him go crazy. The Tuborg beer he ordered at Miss Pizza was served in the above white plasticish glass. You can imagine how happy he was about that.  
I, on the other hand, was super excited over my mug. The selection of wine by the glass was weak, yet there were some good options to pick among. Because they didn’t have Sarafin (a local brand I favor), I picked Frontera Merlot. Not the best, but will do. I have to admit, I really enjoyed drinking my wine in that ceramic mug.  
The bread that came to the table was probably made from the pizza dough. It was hot, crispy, but not too crispy, and yummy. Despite knowing we needed to save room for the pizza, we finished the bread basket in a second. 
We each ordered something light for a starter. I went with a salad and Ozgur with a “tasting” plate. The tasting plate, containing olives, olive paste, and dried tomatoes might not sound so exciting but it was a great pick. Especially with the bread we had been given.  
The four season salad was delicious. Simple, yet smartly put together. The goat cheese and beet combination worked perfect. I’d definitely recommend you order it. It’s very light.   
It was finally time for pizza! Because my husband is such a boring person (just kidding :)), he ordered Margherita. In the past I’d ask myself, why on earth would someone eat a pizza like this when there were so many other great options, but not anymore? Not since I saw my Italian friends ordering nothing but Margherita. Still can’t understand it though :).  
As a huge pepperoni fan, I asked for Pepperoni pizza with added mushrooms. Thankfully, most of the pizza restaurants in Turkey serve pork. Both the pizzas were amazing. Because mozzarella had been used, the cheese didn’t dominate the pizza, instead had brought out the other toppings’ flavors. Mozarella is known as the best cheese for pizza. The reason being that it melts a lot more and, as mentioned above, isn’t too aromatic. 
The salami and mushrooms literally slid over the pizza slices and the cheese lengthened to infinity. The tomato sauce was rich and flavored, as if the tomatoes had just been picked from a farm. The pizza crust was just perfect. Soft in the middle and crispy (but not too crispy) on the corners. We both finished our respective plates without barely saying a word to each other. 
While I was busy trying to capture the above slice, another guest was curiously watching us from outside. 
Not wanting to spoil our pleasurable moment with some more food, we skipped the dessert. Instead, we ordered the obvious, an espresso, or as the Italians call it: "un cafe". Happy and full to the verge of explotion, we said good bye to Miss Pizza.  

The olive tasting plate cost 7TL and the salad 17TL. Ozgur’s Margherita was the cheapest pizza on the menu (obviously) and cost 14TL, whereas mine was almost double the price, i.e. 26TL. Our drinks cost around 10-15TL. 


Miss Pizza Cihangir

Kilicali Pasa Mh., Havyar Street. No7 Beyoglu Istanbul

Phone: 0212 2513279

Web: www.misspizza.com.tr

13 comments:

  1. evet cnm miss pizza bizimde favori yerlerimizden eşimin istanbul ofisi de cihangir'de o aralık da her geldiğimde bir uğrarız miss pizzaya canım çekti şimdi

    ReplyDelete
    Replies
    1. harikasin! yaziyi post ettim ve hemen yorum geldi valla cok sevindim :))

      Delete
  2. Yildiz nasil tariftir o donates sosu icin , okudugum yerde eridim bittim:) ya kesin gidilmesi gereken bir yer, ya sen ne tazsan gidesim geliyor. Sen bir de kesin gidilmeli lustesi yapsana ton ten filan;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. canim Aysuncum seninki de ne guzel yorumdur oyle mutlu ettin beni :). kesin gidilmeli listesi guzel fikir; tabi benim gibi oburcanla top ten diil top 100 olur ;)...

      Delete
  3. Anlatımınıza hayran oldum.. Fotoğraflar insanın iştahını çıldırtacak türden.. Şimdi İstanbul'da olmak vardı dedim durdum.. İtalya'da pizzacıların salaş ama bir o kadar da lezzetli mekanlar olduğunu duymuştum. Çaktırmadan söyleyeyim ben de karışık pizzacılardanım. Yeni yeni peynirli pizza denemelerim var.. Ama pizza deyince de sucuk salam olmadan olmazmış gibi geliyor yaaa :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cok sagol simarttin yorumunla :) pizza denemelerini ben de duymak isterim...cundadaki uno pizza da seviliyormus diye duydum ama deneme firsatim olmadi.

      Delete
    2. İtalyan usulü olmasa da tavada yaptığım bir pizzam var. Zor zamanlardaki kurtarıcım :)
      http://neslicetarifler.blogspot.com/2011/12/tavada-pizza.html

      Delete
  4. su Mis Pizza'yi bir ben kesfetmedim.. :)) yillardir ne cok anlatan var halbusu.. Pizza konusunda Obika ve PiPa cok cok basarili.. Birde benim klasik bir Italyan trattoriam var Nisantasi Chez Leon ;) muhtesem bir pizzasi yok ama ortami o kadar Italyan ki kendimi Roma'nin ara sokaklarina gizlenmis kucuk bir restoranda saniyorum gittigimde.. Mis denemesini fazla ertelemeden yapmak lazim baksana sahane anlatmissin sende ;) Tesekkurler !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obika ve PiPa yı ben de çok severim. bir de papermoon tabi ki :). chez leon u hiç denemedim, ortamı için bile görmek lazım, merak ettim anlattıklarından :). şahane anlatmışsın yorumun için çok sağol :)

      Delete
  5. Kadim dostum, kardesim Selen'in, ve canim arkadasim Elif'in yeri oldugundan yazinizdan dolayi daha da bir gururlandim! Lezzet konusunda deneyimlerinizin ustune birsey demeye gerek yok zaten, cok guzel anlatmissiniz. Darisi henuz denemeyenlerin basina ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asil ben yorumunuz icin tesekkur ederim :). Miss Pizza İstanbul'a cok yakisan harika bir yer. Pizzalari zaten anlattigim gibi enfes. Begenmenize sevindim :).

      Delete
    2. Bu arada, Honey'nin pozu da super yakalanmis ;)

      Delete
  6. heryerde ayni masaortusu anlasmislar gibi :D

    biblogumuzeksikti.blogspot.com/

    ReplyDelete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...