İstanbul'da yeterince
güzel pizzacı yok diye hep söylenirim. Güzel pizzacıdan kastım da hakiki
İtalyan pizzacısı. Eskiden bir Papermoon'u bilirdik, o da öyle çat kapı
gidilecek bir yer değil. Son zamanlarda bir kaç yeni yer duymaya başladım;
Uppercrust ve Pizzamente gibi. Onları da en kısa zamanda ziyaret edip
yorumlarımızı sizinle paylaşacağım. Bu arada, gerek fiyat gerek lezzet
bakımından gerçekten çok başarılı bir restorandan bahsetmek istiyorum. Bir
kısmınız orayı Tünel'deki yeriyle biliyor. Ama asıl yeri, yani ilk açıldığı
mekan, Cihangir. Evet, karşınızda Cihangir'in Misss Pizza'sı.
I always complain that Turkey lacks good pizza restaurants. By good, I'm referring to pizza with thin and crispy crust, mozarella cheese, and flavors that take your breath away. There are of course, restaurants like Papermoon and PiPa, who both do an excellent job, but they are far more fancy and expensive than you'd want on any given Sunday. Lately, other restaurants like Uppercrust and Pizzamente, have started delivering affordable, good Italian pizzas, but I am yet to try them so can't comment on their taste at the moment. One pizza place that deserves applause both in terms of price and taste is Miss Pizza...
For English, please scroll down until the Turkish text is finished...
..............................................................................................................................
Öncelikle
fotoğrafların kalitesi için özür dilerim, henüz telefon fenerini keşfetmemiştim
bu fotoları çekerken. Gerçi öğrendikten sonra da benim için hayat kolaylaşmış
olsa da feneri tutmak zorunda kalan ve öldürücü bakışları yiyen kocam için
yemek serüvenlerimiz pek bir eğlenceli hal aldı :)...
Miss Pizza’nın
Cihangir’deki yeri Tünel’dekine göre çok daha salaş ve sade. Müşterileri de
mekanın havasını aynı şekilde yansıtıyor. Topuklu ayakkabı ve gece kıyafeti
giymiş gençlerin yerini spor ayakkabı ve rahat kıyafetli kişiler alıyor.
Nedense restorandan ziyade oyun oynanabilecek bir caféyi anımsattı burası bana.
İtalya’da da en güzel pizzaların gösterişsiz yerlerde yapıldığını hatırlayarak
içimi rahatlattım.
Kırmızı beyaz kareli
masa örtüleri ve loş ortam fotoğraflarımı felakete dönüştürse de mekana çok
güzel bir hava katmışlardı. Tipik bir İtalyan lokantası hissi veriyordu. Bir
çok yerde görmeye alışkın olduğumuz kara tahta,Miss Pizza’nın zengin pizza
menüsünü ortaya seriyordu.
Özgür
bardak konusunda inanılmaz hassas. Bir kere onu New York’ta bir Hint
restoranına götürmüştüm; orada suları, hapishanedekileri andıran, metal
bardaklarda vermişlerdi. Onu çileden çıkartmıştı. Miss Pizza’da da sipariş
verdiği Tuborg bira yukarıdaki beyaz bardakta gelince pek bir mutsuz
oldu.
Bense
bardağımdan, daha doğrusu kupamdan fazlasıyla memnundum. Kadehte şarap
seçenekleri az olmakla birlikte bir kaç güzel alternatif vardı. Sarafin’in
kırmızıları olmayınca Frontera Merlot’yu tercih ettim. Biraz çekinerek itiraf
etmeliyim ki, şarap kadehinden daha fazla zevk verdi seramik
kupa.
Büyük ihtimalle pizza
hamurundan yapılan ekmekler sıcak, kıtır kıtır ve çok lezzetliydi. Pizza
yiyeceğimi bile bile kendimi tutamayıp ekmek sepetindekilerin tamamını yedim;
tabi Özgür’ün hatırı sayılır katkısı vardı :).
Pizza öncesi kendimizi
fazla tıkamayalım diye hafif birer başlangıç söyledik ortaya. Zeytin, zeytin
ezmeleri ve kurutulmuş domatesten oluşan tabak kulağa pek heyecanlı gelmese de
tadı güzeldi. Özellikle, zeytin ezmelerini masaya gelen ekmeklerin üzerine sürüp,
üzerine kurutulmuş domatesi ekleyince harika bir ”sandvic” çıkıyordu ortaya.
Dört mevsim salatası çok
ama çok başarılıydı. Kanımca sırrı sadeliğinde ve keçi peynirin lezzetindeydi.
Tabi keçi peyniri ile harika bir uyum yakalamış pancarları da göz ardı etmemek
lazım. Bu
salatadan mutlaka istemelisiniz.
Nihayet sıra pizzalara
gelmişti. Özgür sıkıcı birisi olduğu için (şaka tabi :)) Margherita istedi.
Dünyada o kadar güzel pizza varken niye bunu yiyorsun diye kızardım eskiden.
Sonra okuldan tanıdığım İtalyan arkadaşlarımın da sadece Margherita yediğini
görünce sustum. Onlara göre tek gerçek pizza
Margherita’ymış. Neyse ki ben İtalyan değilim ve rahatlıkla istediğim kadar
karışık bir pizza yiyebilirim :).
Ben
mantar da ilave ederek Pepperoni istedim. Uyarayım, Pepperoni’de domuz var.
Yanılmıyorsam aynısının Türk salamlısı da vardı. Özgür’ün de benim pizzam da
tek kelimeyle enfesti. Peynir olarak mozarella kullanıldığı için diğer
malzemelerin önüne geçmemişti; aksine onların aromalarını daha da ortaya
çıkarmıştı. Mozarella, pizza için en iyi peynir olarak görülür. Bunun sebebi,
çok daha kolay erimesi ve yukarıda bahsettiğim gibi çok baskın bir tat
olmaması.
Dilimleri alırken salam ve mantarlar adeta üzerlerinden akıp gidiyordu.
Peynirse sonsuzluğa uzuyordu. Domates sosu sanki köyden yeni toplanmış
domateslerden yapılmıştı. Olur ya, ısırdığınızda suyu ağzınızda fışkırır;
inanılmaz güzel bir tat verir. Çok hissetmesem de sarımsağın katkısı da vardı.
Pizza ekmeğine söyleyecek lafım yok. Kenarları kıtır kıtır ama yine de
ısırdığınızda parçalanacak kadar değil. Orta kısımlarsa yumuşacıktı. Tam
istediğim bir incelikteydi. Hiç nefes almadan bitirdik
tabaklarımızdakini.
Yukarıdaki dilimi
fotoğraflamak için uğraşırken kapıdaki dostumuz da bizi büyük bir ilgiyle
izliyordu.
Genellikle bu yazılar
bir tatlı ile biter ama pizzadan o kadar haz aldık ki üstüne bir şey yemek
istemedik. Onun yerine pozlanmaktan çok mutlu olan Özgür ile bitirmeyi uygun
gördüm yazıyı. İtalyan pizzasının üstüne tabi ki bir espresso, ya da
İtalyan’ların deyişiyle ”un cafe” şarttı. Dolu ama mutlu bir mideyle Miss
Pizza’ya veda ettik.
Atıştırmalık tabağımız
7TL, salata ise 17TL’ydi. Özgür’ün sade Margherita’sı menünün en ucuz pizzası
olup 14TL tuttu. Benim Pepperoni ise 26TL’ydi. İçkilerimiz ise 10-15TL
civarındaydı.
Miss Pizza Cihangir
Kılıçali Paşa Mh., Havyar Sk. No7 Beyoğlu Istanbul
Tel: 0212 2513279
Web: www.misspizza.com.tr
..........................................................................................................................................................................................................................................................
Most of the Turks know Miss Pizza’s restaurant in Tunel, Taksim.
However, the original one, or first location so to say, is the one in Cihangir.
A lot more laid back then the restaurant in Tunel, Cihangir Miss Pizza is in no
need to impress with the decoration, that’s for sure. The guests coming here
don’t necessarily need to dress up and are rather in here for a good meal than
to try being seen. Knowing that many of the Italian restaurants serving the
best pizzas are simply decorated, my expectations went up even further.
The red and white square table cloths and the dim lighting didn’t
help my pictures but created a nice ambiance. Especially the table clothes
added to the feeling of being in an Italian restaurant. The blackboard, so
popular nowadays, displayed the many many options of pizzas available.
Ozgur is really sensitive about his mugs and glasses. I once took
him to this Indian restaurant in NY, Saravana Bhavan, and there they were
serving water in metal cups, something that made him go crazy. The Tuborg beer he
ordered at Miss Pizza was served in the above white plasticish glass. You can
imagine how happy he was about that.
I, on the other hand, was super excited over my mug. The selection
of wine by the glass was weak, yet there were some good options to pick among.
Because they didn’t have Sarafin (a local brand I favor), I picked Frontera
Merlot. Not the best, but will do. I have to admit, I really enjoyed drinking
my wine in that ceramic mug.
The bread that came to the table was probably made from the pizza
dough. It was hot, crispy, but not too crispy, and yummy. Despite knowing we
needed to save room for the pizza, we finished the bread basket in a second.
We each ordered something light for a starter. I went with a salad
and Ozgur with a “tasting” plate. The tasting plate, containing olives, olive
paste, and dried tomatoes might not sound so exciting but it was a great pick.
Especially with the bread we had been given.
The four season salad was delicious. Simple, yet smartly put
together. The goat cheese and beet combination worked perfect. I’d definitely
recommend you order it. It’s very light.
It was finally time for pizza! Because my husband is such a boring
person (just kidding :)), he
ordered Margherita. In the past I’d ask myself, why on earth would someone eat
a pizza like this when there were so many other great options, but not anymore?
Not since I saw my Italian friends ordering nothing but Margherita. Still can’t
understand it though :).
As a huge pepperoni fan, I asked for Pepperoni pizza with added
mushrooms. Thankfully, most of the pizza restaurants in Turkey serve pork. Both
the pizzas were amazing. Because mozzarella had been used, the cheese didn’t dominate
the pizza, instead had brought out the other toppings’ flavors. Mozarella is
known as the best cheese for pizza. The reason being that it melts a lot more
and, as mentioned above, isn’t too aromatic.
The salami and mushrooms literally slid over the pizza slices and
the cheese lengthened to infinity. The tomato sauce was rich and flavored, as
if the tomatoes had just been picked from a farm. The pizza crust was just perfect. Soft in the middle and crispy (but not too crispy) on the corners. We both finished our respective plates without barely saying a word to each other.
While I was busy trying to capture the above slice, another guest was curiously watching us from outside. Not wanting to spoil our pleasurable moment with some more food, we skipped the dessert. Instead, we ordered the obvious, an espresso, or as the Italians call it: "un cafe". Happy and full to the verge of explotion, we said good bye to Miss Pizza.
The olive tasting plate
cost 7TL and the salad 17TL. Ozgur’s Margherita was the cheapest pizza on the
menu (obviously) and cost 14TL, whereas mine was almost double the price, i.e.
26TL. Our drinks cost around 10-15TL.
evet cnm miss pizza bizimde favori yerlerimizden eşimin istanbul ofisi de cihangir'de o aralık da her geldiğimde bir uğrarız miss pizzaya canım çekti şimdi
ReplyDeleteharikasin! yaziyi post ettim ve hemen yorum geldi valla cok sevindim :))
DeleteYildiz nasil tariftir o donates sosu icin , okudugum yerde eridim bittim:) ya kesin gidilmesi gereken bir yer, ya sen ne tazsan gidesim geliyor. Sen bir de kesin gidilmeli lustesi yapsana ton ten filan;)
ReplyDeletecanim Aysuncum seninki de ne guzel yorumdur oyle mutlu ettin beni :). kesin gidilmeli listesi guzel fikir; tabi benim gibi oburcanla top ten diil top 100 olur ;)...
DeleteAnlatımınıza hayran oldum.. Fotoğraflar insanın iştahını çıldırtacak türden.. Şimdi İstanbul'da olmak vardı dedim durdum.. İtalya'da pizzacıların salaş ama bir o kadar da lezzetli mekanlar olduğunu duymuştum. Çaktırmadan söyleyeyim ben de karışık pizzacılardanım. Yeni yeni peynirli pizza denemelerim var.. Ama pizza deyince de sucuk salam olmadan olmazmış gibi geliyor yaaa :))
ReplyDeletehehe cok sagol simarttin yorumunla :) pizza denemelerini ben de duymak isterim...cundadaki uno pizza da seviliyormus diye duydum ama deneme firsatim olmadi.
Deleteİtalyan usulü olmasa da tavada yaptığım bir pizzam var. Zor zamanlardaki kurtarıcım :)
Deletehttp://neslicetarifler.blogspot.com/2011/12/tavada-pizza.html
su Mis Pizza'yi bir ben kesfetmedim.. :)) yillardir ne cok anlatan var halbusu.. Pizza konusunda Obika ve PiPa cok cok basarili.. Birde benim klasik bir Italyan trattoriam var Nisantasi Chez Leon ;) muhtesem bir pizzasi yok ama ortami o kadar Italyan ki kendimi Roma'nin ara sokaklarina gizlenmis kucuk bir restoranda saniyorum gittigimde.. Mis denemesini fazla ertelemeden yapmak lazim baksana sahane anlatmissin sende ;) Tesekkurler !
ReplyDeleteObika ve PiPa yı ben de çok severim. bir de papermoon tabi ki :). chez leon u hiç denemedim, ortamı için bile görmek lazım, merak ettim anlattıklarından :). şahane anlatmışsın yorumun için çok sağol :)
DeleteKadim dostum, kardesim Selen'in, ve canim arkadasim Elif'in yeri oldugundan yazinizdan dolayi daha da bir gururlandim! Lezzet konusunda deneyimlerinizin ustune birsey demeye gerek yok zaten, cok guzel anlatmissiniz. Darisi henuz denemeyenlerin basina ;)
ReplyDeleteAsil ben yorumunuz icin tesekkur ederim :). Miss Pizza İstanbul'a cok yakisan harika bir yer. Pizzalari zaten anlattigim gibi enfes. Begenmenize sevindim :).
DeleteBu arada, Honey'nin pozu da super yakalanmis ;)
Deleteheryerde ayni masaortusu anlasmislar gibi :D
ReplyDeletebiblogumuzeksikti.blogspot.com/