Tuesday, May 14, 2013

Kendisi Küçük, Geri Kalan Her Şeyi Büyük Nano Cafe / Size Matters? Not in this Case...Nano Cafe Karakoy

Karaköy'e bir haller oluyor demişti birisi. Bize de yazmak düşüyor :). İstanbul'un bu günlerde en sevdiğim semti, her köşesiyle beni şaşırtmaya devam ediyor. Gaspar nerede diye ararken, karşıma IKEA'nın mini sergi evlerini hatırlatan bir yer çıktı. Adı Nano Cafe. "Size Matters" derler ya, Nano Cafe'yi gördükten sonra bu sözün benim gözümde hiç bir anlamı kalmadı. Dünyanın en cici yerlerinden birisi burası.

There is definitely something going on in Karakoy. Rumor has it, it's about to become the Soho of Istanbul. If you ask me, it already has. I was looking for the famous restaurant Gaspar and instead found myself in this tiny little coffee shop. Normally, in Istanbul "size matters", but after seeing Nano Cafe, I'm sure many will change their mind. From its Douwe Egberts coffees to its delicious cheesecakes, its decoration to its corner location, you just can't help but loving the place. 
.....................................................................................................................

Wednesday, May 8, 2013

Gittim, Yedim, Çok Sevdim. Arçelik Gastro İstanbul / Went, Ate, Loved. Gastro İstanbul

Az önce Gastro İstanbul'un açılış partisinden geldim. 9-12 Mayıs arasında düzenlenecek yeme içme çadır festivaline önden bir bakış. Güzel olacağını tahmin etmiştim ama böyle havalısını hiç beklemiyordum. Blogumda hakkında yorum yazdığım ne kadar restoran varsa, hepsi birer çadır kurmuştu. Tabi restoranları olunca, sahiplerinin de orada olmasına şaşırmamam lazımdı ama bahsettiğim restoranlar Vogue, Raika, Les Ottomans gibi yerler olunca, heyecanlanmamak elde değil. Kırmızı halıda adeta bir model gibi pozumu verip onlardan biri gibi hayal ettim kendimi. Belli mi olur, belki bir gün :).

I just got back from the opening party of Gastro İstanbul. This preview of the four day long eat&drink festival showed me how awesome it'll be. You won't get a chance to try out so many restaurants for so cheap prices, especially not Vogue, Raika, Les Ottomans, Ca'd Oro and others alike. It starts tomorrow so be quick.  
...................................................................................................................

Sunday, May 5, 2013

Gaspar Haftaya Açılıyor / Gaspar to Open Next Week

Kızarmış Kastamonu köy ekmekleri ve yanında gelen ançüezli tereyağı, trüf yağlı kağıtta beyaz peyniri ve İstanbul'un en iyi kokteylleri...Galatasaray'daki Münferit kısa zamanda herkesin hayranlığını kazanmıştı. Sahibi / aşçısı / DJ'i Ferit Sarper şimdi Karaköy'deki yeni mekanı ile karşımıza çıkıyor. Hayranı olduğu Fransız asıllı Arjantin yönetmen Gaspar Noe'nın adını verdiği "fine dine" restoranı Gaspar. Gazetelerde çıkan özel partilerinden ötürü hepimiz açıldı sandık. Ama hiç bir yerde yemekleri hakkında bilgi, hatta bir telefon numarası bile yoktu. Sonunda dayanamayıp kapılarına kadar gittim. Birinci elden öğrendim ki haftaya açılıyor.    Benim gibi gece gündüz Gaspar diye sayıklayanlara duyurulur :). Tamirci'nin karşısında, üç katlı muazzam güzellikte bir binada. Detaylar yakında...

Known and loved for his famous restaurant Munferit, Ferit Sarper is opening a new place in Karakoy. Gaspar, after famous director Gaspar Noe, is expected to  open doors next week. Why is this such an important news to post? Because everyone is waiting for this restaurant. Just across nightclub Tamirci, Gaspar is located in a beautiful three floor building. Details to come. 


Friday, May 3, 2013

P.F. Chang's Etkinliğinde Mide Bayramı / Food Feast at P.F.Chang's Event

Yeme içme blogger'ı olmak güzel. Bu sayede restoranlara ve çeşitli etkinliklere davet edilip lezzetli yemekleri bedava yeme şansına sahip oluyorsunuz :). Dün de P.F.Chang's in davetiyle Etiler'deki restoranını ziyaret ediyoruz. "Halk" arasında efsane olarak bilinen dynamite shrimp, görüntüsüyle insanın aklını başından alan altı katlı great wall of chocolate, tequila'nın kralı Patron'dan yapılan Agave Margharita ve daha bir çok güzellikten oluşan dokuz çeşitli menümüzle eşsiz bir gece geçiriyoruz.

I just love to be a food blogger. This way, I get invitations from restaurants to come and dine with them for free :). Yesterdays stop is P.F.Chang's in Etiler. The menu they have prepared is extensive and composed of nine different dishes, including the legendary dynamite shrimp, six layer chocolate heaven great wall of chocolate, and Agave Margharita made of the finest tequila Patron. 
.................................................................................................................................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...