Friday, May 3, 2013

P.F. Chang's Etkinliğinde Mide Bayramı / Food Feast at P.F.Chang's Event

Yeme içme blogger'ı olmak güzel. Bu sayede restoranlara ve çeşitli etkinliklere davet edilip lezzetli yemekleri bedava yeme şansına sahip oluyorsunuz :). Dün de P.F.Chang's in davetiyle Etiler'deki restoranını ziyaret ediyoruz. "Halk" arasında efsane olarak bilinen dynamite shrimp, görüntüsüyle insanın aklını başından alan altı katlı great wall of chocolate, tequila'nın kralı Patron'dan yapılan Agave Margharita ve daha bir çok güzellikten oluşan dokuz çeşitli menümüzle eşsiz bir gece geçiriyoruz.

I just love to be a food blogger. This way, I get invitations from restaurants to come and dine with them for free :). Yesterdays stop is P.F.Chang's in Etiler. The menu they have prepared is extensive and composed of nine different dishes, including the legendary dynamite shrimp, six layer chocolate heaven great wall of chocolate, and Agave Margharita made of the finest tequila Patron. 
.................................................................................................................................

Kapıda iki görkemli at karşılıyor bizi. PFChangs'in dünyadaki 225'ten fazla şubesinin hepsinde bu atlar varmış. Arizona merkezli olduğu için yemekler Amerikan'laştırılmış uzak doğu yemekleri. Porsiyonlar da yine Amerika'dakiyle aynı boyutlarda. Hatta mutfakta ounce ve gallon gibi Amerikan ölçü birimleri kullanılıyormuş.    Malzemelerin hepsi de yurt dışından gelince, dünyanın neresinde yerseniz yiyin, aynı tadı yakalıyorsunuz demek.
PFChangs' gigantic horses welcomes us in the door. Apparently everything at PFChangs is at massive sizes. The dishes are American portions and not at all what Turks are used to; but as they say, the bigger the better :). 

Garsonların hepsi çok iyi eğitimlerden geçmiş. Şef üç ay yurt dışında eğitim görmüş, daha sonra da oradaki şef gelip burada bir süre destek olmuş. Daha önce de PFChangs'i ziyaret ettiğim için biliyorum, servis çok iyi. Davetli olduğum için o güne özel değil yani :). Garsonumuz Soner Bey, çok sevilen iki kokteyllerden ikramlık getiriyor. Biri Patron tequila'dan yapılan Agave Margharita, diğeriyse Changs Mai Tai. Her ikisinin de fiyatı normalde 25TL (tabii ki normal boyutta). Tequila'yı bilen bilir, Patron en iyi tequila markalarından birisi. Burada ürünün kalitesinden kaçmak yok. Mai Tai tropikal meyve sularından hazırlandığı için zevkime göre biraz tatlı ama Agave Margharita'ya bayılıyorum. Masadaki geri kalanlar da öyle. Yemeğin geri kalanında Terra narince beyaz şarap ile devam ediyorum.
We start the night off with shots of Agave Margharita and Changs Mai Tai. The Agave Margharita is made from Patron tequila and has a wonderful citrus flavor. The Mai Tai, with its tropical fruit ingredients, on the other hand is slightly too sweet for me. 

Menüde toplam 76 ürün var ve daha önce de belirttiğim gibi porsiyonlar Amerikan boyutunda. Dolayısıyla paylaşmanız öneriliyor. Garsonlarımızın tavsiyelerine uyun derim yoksa ya mide fesadı geçirirsiniz ya da bıraktığınız yemek için vicdan azabı çekersiniz. Artan yemekler şimdilik çöpe atılıyor ama bir yerlere vermek için çalışmalar yapılıyormuş. Bu arada çocukları da mutlu edecek ayrı bir menü ve eğlenceli bir boyama seti mevcut.
The menu has 76 different dishes, all of which are in gigantic sizes and thus best to share. There is also a childrens menu with more "kids friendly" choices and a coloring book. 

Bizim için o geceye özel bir menü hazırlanmış. Üç başlangıç, dört ana yemek ve iki tatlıdan oluşuyor. Başlangıçlar dynamite shrimp (28TL), vegetarian lettuce wrap (21TL) ve pan fried chicken dumplings (15TL).
The menu prepared for us is aimed to give us a feel of a little bit of everything. For starters we get dynamite shrimp (28TL), vegetarian lettuce wrap (21TL) , and pan fried chicken dumplings (15TL). 


Dynamite shrimp gerçekten de efsane. Benzerlerini Zuma ve Nobu'da yemiştim. Sadece sosu yedi reçeteden oluşuyor. Gerçi sırrı zaten sosunda. Günde ortalama 150 adet satıyorlarmış ki bu rakam orta doğuda kat be kat daha fazlaymış.
The dynamite shrimp is heavenly and a must. The sauce itself has seven different ingredients. 

Vegetarian lettuce wrap hafif ve lezzetli. Tavuk gibi görünenler tofu. Aynen çiğ köfte gibi hazırlayıp yiyorsunuz.
The vegetarian lettuce wrap is light and delicious. If you like tofu, its definitely your dish. 

Pan fried chicken dumplings, İstanbul'daki yediğim en iyilerden. Önce buharda pişirilip sonra hafifçe kızartılıyor. Bu sayede bir yandan yumuşaklığını korumayı başarmış, bir yandan dağılması önlenmiş.
I love the dumplings. Although pan fried, they are super light, much thanks to having been boiled and then only slightly fried. 

PFChangs'in en ünlü öğelerinden bir tanesi masada duran sos tabağı. Garson gelip sosları karıştırarak yeni bir sos oluşturuyor. Her garsonun kendine özel, signature bir sosu varmış. Şeffaf olan pirinç sirkesi, diğerleriyse soya ve acı sos. Altta ise Çin hardalı ve bir şeyler daha.
The sauces on the table are a signature of PFChangs. Every waiter has their own way of preparing a mix for you to try. 

PFChangs'in işletme müdürü Baran Bey eşlik ediyor bize yemekte. Bu aralar haberlere sürekli konu olan ve Çin yemeğinden soğumamıza neden olan MSG, diğer adıyla Çin tuzunu yemeklerinde hiç bir şekilde kullanmadıklarını söylüyor. Bu konuda çok hassas olan babama söylediğimde çok mutlu oluyor; o zaman hemen ziyaret edelim diyor. Marketlerde satılan ürünlerin üzerinde E621 olarak geçiyor Çin tuzu. Bu da küçük bir bilgi.

Ana yemek olarak Chang's spicy chicken (32TL), wok charred beef (38TL), shrimp with candied walnuts (46TL) ve lo mein combo, yani karışık noodles (26TL) yiyoruz. Hepsinin detayına girmeyeceğim ama özetle, beyaz mantarı ve shiitake mantarı ile hazırlanan eti biraz fazla soslu ve tuzlu buluyorum. Evet tuz hiç bir şekilde kullanılmıyor ama soyanın kendisi biraz fazla. Gerçi masada çok sevenler oluyor, o da ayrı.
For main course we get Chang's spicy chicken (32TL), wok charred beef (38TL), shrimp with candied walnuts (46TL), and lo mein combo, i.e. mixed noodles (26TL). I wont go into detail but shortly, I find the beef a bit too salty and dry and love the shrimp with candied walnuts and apples, which is probably the most interesting dish on the menu. Don't try it if you don't like sweet.  

Shrimp with candied walnuts kesinlikle denenmeye değer bir yemek. Karidesler, şekerlenmiş cevizler ve kremsi bir sos ile wokta sotelendikten sonra mini elma topları ile servis ediliyor. Hafif tatlı bir yemek olduğu aklınızda bulunsun.
Yemekler kepekli veya beyaz pirinç seçenekleriyle servis ediliyor.


Sıra tatlıda. Great Wall of Chocolate (26TL) isminin, Great Wall of China'ya atfı çok yerinde olmuş. Görüntüsü etkileyici. Damla çikolatalar ve zengin çikolata kremadan oluşan altı katlı çikolatalı kek, ahududu sosu içinde servis ediliyor. Her bir katı bir kişi tarafından yenip yine de fazla gelebilir. Ben kekin biraz daha ıslak olmasını tercih ederdim ama yine de güzel.
The Great Wall of Chocolate (26TL), definitely lives up to its name. It has six layers, all of which can satisfy one person. I only wish it would be a bit more mushy. 

Banana spring rolls (18TL) ise beni benden alıyor. Alışılmış kızarmış muz yerine muzun wontona sarılarak kızartılması çok doğru bir tercih olmuş. Bu sayede hem lezzetli hem de nispeten hafif bir tatlı ortaya çıkmış. Bir diğer hafifletici etki de tarçın sayesinde sağlanmış. Bayılıyorum.
The banana spring rolls are to die for. I love that they are lighter than fried banana, yet as tasty or even tastier. The cinnamon also adds a nice flavor. 

Daha önce de PFChangs'i yazmıştım. O zaman yemeklerin zevkime göre biraz fazla yağlı ve soslu olduğunu belirtmiştim. Bazı yemekler için hala bunun geçerli olduğunu düşünüyorum ama etrafımdan duyduğum kadarıyla da bu istenilen bir şey. Başlangıçlarına ise bayılıyorum, özellikle dynamite shrimp ve dumplings'ine. Bana spring rolls da az önce bahsettiğim gibi, her gidişimde mutlaka sipariş vereceğim bir tatlı.
I've written in an earlier post about PFChangs that I found some of the food too oily and prepared with too much sauce. That is still the case. Some of the dishes I love, some of them I don't. Yet, just the dynamite shrimp and banana spring rolls are worth many more visits. 

PFChangs'e bu güzel etkinliği düzenledikleri, bize harika yemekler tattırdıkları ve üstüne de bu güzel hediyeyi verdikleri için çok teşekkürler.
A big thanks to PFChangs for this wonderful event, delicious food, and on top of all this, nice gift. 


P.F. Chang's Etiler 

Adres: Nispetiye Caddesi No: 94 (Eski Teknosa) Etiler - Beşiktaş, Istanbul 

Tel: 0212 358 2526

Web: www.pfchangs.com.tr



 

8 comments:

  1. ne güzel bir etkinlikmiş gerçekten.
    afiyet olsun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkürler :). Evet gerçekten de çok keyifliydi. İyi haftasonları :)

      Delete
  2. Keyifli bir akşamdı :)Tanıştığıma çok memnun oldum :)Sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de çok ama çok memnun oldum. Gerçekten de güzel bir akşamdı. İnşallah daha çokları gelir ve bu sefer daha fazla konuşma fırsatımız olur :). sevgiler.

      Delete
  3. yalnız benim ismim caner değil SONER :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( kusura bakmayın, yemeklerin etkisinden tersimden anlamışım. hemen düzelttim. okuduğunuz için sevindim :)).

      Delete
  4. İştah açıcı lezzetleri çok güzel fotoğraflamışsın. Önerdiğin tatlar için listemi hemen hazırladım.Ellerine sağlık Yıldız'cığım.:-))

    ReplyDelete
  5. blogunuzu beğendim. aynı mekanda ben de bir etkinliğe gidip yazmıştım:)
    http://www.rahatyazar.com/2013/05/etilerde-lezzet-durag-pf-changs.html

    ReplyDelete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...