Tuesday, February 7, 2012

İstanbul'un tadı tuzu kalmadı diyenlere cevap... SALT

Londra veya NY'a gitmiş çoğu insanın altını çizdiği şey, bitmez tükenmez restoran seçeneklerinin ne kadar çekici olduğudur.

Kendi mutfağımız her ne kadar fazlasıyla zengin olsa da bazen "keşke bizde de bu kadar farklı seçenek olsa" dediğimiz olmuyor mu? Bu nedenle her yeni mekan açıldığında Özgür'le koşarak deneme ihtiyacı duyuyoruz.

Salt Galata'nın içindeki restoran-kafe Ca’d’Oro bu bakımdan beklentilerimizi karşılıyordu.

Henüz duymayanlara; Salt Galata Karaköy Bankalar Caddesindeki Eski Osmanlı Bankası binasında bir sanat merkezi. Binanın muhteşem mimarisi yetmiyormuş gibi restoranı Ca'd'Oro'nun manzarası büyüleyiciydi. Özellikle barında kendinize bir yer bulmayı başarabilirseniz, tarihi yarımada manzarası eşliğinde renkli kokteyllerinden birini yudumlayarak harika bir gece geçirebilirsiniz.

Şimdiden birçok yabancının tercih ettiği Ca'd'Oro, 360 ve Vogue'a zor günler yaşatacak gibi görünüyor.
Manzaralı masa sınırlı ve minimum 4 kişilik. Ama zorlamanıza gerek yok çünkü mekandaki masalar öyle bir ayarlanmış ki "kötü" masa diye birşey yok. Zaten yemek öncesinde veya sonrasında mutlaka barda birşeyler içmenizi şiddetle tavsiye ederiz.
Çift olarak ya da kalabalık bir grup olarak kesinlikle tadını çıkarabileceğiniz bir mekan.
Ca'd'Oro klasik makarna, salata ve et sunmanın yanısıra menüsüne pideyi de dahil edivermiş. E haliyle farklılık yaratmak adına çok da hoş bir fikir olmuş.
Fiziğine dikkat eden bayanlara: salatalarını denedim, artık bizlere fenalık getiren klasik Caesar salatalarından sonra Ca'd'Oro'dakileri çok seveceksiniz. Yanında bir de elma martini.. yummy..

İçkiler mi dediniz? Mojito ve elma martini kıyaslamasında açık arayla favori elma martini oldu... Diğer kokteylleri denememekle birlikte Mojito konusunda alacakları çok yol olduğunu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Haftasonu rezervasyon şart. Metroyla geliş çok kolay. Şişhaneden tünelle Karaköy'e inince 2 dakikalık yürüyüş mesafesinde.

14 Şubat için güzel bir seçenek olabilir.

İstanbul Doors Grubu'na tebrikler, başarılı mekanlarına bir yenisini daha eklemişler...

Puanlarımız:
Genel 7
Lezzet ve servis 7
Ambiyans 9

No comments:

Post a Comment

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...