Saturday, October 27, 2012

65 Çocuklu İtalyan...Carluccio's Kanyon / Surprise Surprise! Yet Another Italian...


Kendi Türk yemeklerimiz kadar sevdiğimiz bir şey varsa o da İtalyan yemekleri. Dünyaca ünlü Fransız, Thai ve Japon restoranları İstanbul'da bir kaç ay şanslarını denedikten sonra maalesef kapılarını kapatmak zorunda kalıyorlar. Oysa ki İtalyan restoranları en büyük başarılarını bizim ülkemizde elde ediyor. 1 Eylül'de Kanyon'da açılan Carluccio's da onlardan birisi. Ünlü şef Antonio Carluccio'nun 1999 yılında eşiyle ilk açtığı restoran, bu gün dünyada 65 şubeye sahip. İşin sırrı: uygun fiyata taze ve güzel İtalyan yemekleri. Kanyon'daki Carluccio's, dünyada bir ilke imza atıp menüye pizza ekledi. İki defa gittiğimiz restoranla ilgili duygularımız karışık.

If there is anything Turks like as much as their own food, it's the Italian cuisine. Therefore, it comes as no surprise that major Italian restaurant chains get in line to acquire a piece of that profitable pie. Recently opened Carluccio's is one of them. The restaurant has 65 branches worldwide. The secret of its success: good Italian food at reasonable prices. For the first time, the Istanbul restaurant has incorporated pizza to the menu. Despite having visited Carluccio's twice now, our feelings are still mixed. 

............................................................................................................................

Kanyon'un giriş katında, bir koridorun neredeyse yarısını kaplamış şekilde yer alan Carluccio's o kadar masasına rağmen ilk gün açıldığından beri tıklım tıklım. Henüz havalar güzel olduğu için akşama kadar güneş alan açık terası sadece sigara içenlerin değil, herkesin favorisi.
Girişte restoranın dükkanı yer alıyor. Peynirler, zeytin yağları, kurutulmuş etler ve Antonio Carluccio'nun yemek kitabı insanı orada yemeye değil de ürünleri alıp evde pişirmeye davet ediyor. Oturmak için sıranızı beklerken tadımlık peynirlerden almayı ihmal etmeyin.
Located on the ground floor of the Kanyon shopping mall, Carluccio's has a great terrace that bathes in sun almost the entire afternoon. The food shop in the entrance offers lots of varieties of cheeses, meats, olive oils, as well as Antonio Carluccio's cook book. Make sure you try out some of the tasters while waiting to get seated. 


Menü oldukça geniş. Focaccia gibi geleneksel başlangıçlar, taze yapılmış makarnalar, pizzalar ve etler....
Focaccia ekmeğini kendileri yaptığı için onu mutlaka deneyelim diyerek peynirli seçeneği, yani Focaccio al Formaggio'yu tercih ettik. Daha önce denediğim focaccio'lardan farklı olarak bu çok daha kalındı. Kömür ateşinde pişirildiği için hafif yanık bir tadı vardı ve eritilmiş Provolone peyniri ve sarımsak ile harika bir lezzet olmuştu. Carluccio'sun bize göre en başarılı lezzeti buydu.
Our favorite was, by far Focaccia al Formaggio. The chargrilled garlic bread with melted Provolone cheese is a Carluccio's classic and made by hand. It was a lot thicker than other focaccias I'd tried before. 

Masaya gelen çeşitli zeytinler ve zeytinyağı yine çok beğendiklerimiz arasındaydı. Zeytinyağı aromalı ve oldukça keskin bir tada sahipti. Zeytinlerse çeşit çeşitti.
The olives and olive oil tasters were a must. 


Ana yemek olarak Özgür kuzu pirzola denedi. Ben de bir pizza sever olarak mantarlı pepperoni pizza istedim. Tam adını hatırlamıyorum ama pepperoni görünce anlarsınız. Özgür'ün kuzu pirzolası kötüydü. Belki de hata bizde. Pirzola konusunda en iyi biz Türkleriz. Neden bir İtalyan restoranında öyle bir yemek deniyoruz ki? Hiç bir özelliği yoktu. Kuruydu ve yanındaki malzemeler yetersizdi.
Ozgur ordered lamb chops and I pepperoni pizza. The lamb chops were a disappointment in the sense that they were too dry and the side dish was just some boring veggies. 

Bana göre bir pizzayı pizza yapan üç özellik hamuru, peyniri ve domates sosu. Carluccio'staki pizzada üçü de çok başarılıydı. Hamuru yumuşak ve kenarlarda kalın, hafif unlu ve focaccia ekmeği gibi tek başına bile yenilebilecek lezzetteydi. Peyniri buffalo mozarelladan yapılmıştı. Domates sosu ise kıvamlı ve sarımsaklıydı. Tek şikayetim olacaksa o da malzemenin tüm pizzaya yayılmamış olması. Dolayısıyla kenarlar biraz kuru ve sakil kalmıştı. Restoran müdürü ile konuştuğumuzda kendisi şefin Napoli'li olduğunu ve Napoli pizzasının böyle yapıldığını söyledi. Yine de söylediklerimizi dikkate aldığı ve bizzat gelip kendisi şikayetimizi sorduğu için teşekkür ederiz.
Since the chef is from Naples, the pizza was made accordingly. The dough was thick and soft and tasty even without the topping. As should be, the mozarella was made from buffalo cheese and the ingredients were fresh and aromatic.

Öğlen saati olduğu için şarap içmedik ama daha önce denediğimizde kadehte oldukça fazla seçenek olması hoşumuza gitmişti. Bu arada çocuklarla aranız iyiyse haftasonu öğlen, değilse hafta içi akşam gitmek için ideal zaman.
Espresso konusunda Özgür oldukça hassas. Carluccio'stakinde beğendiği ve beğenmediği birer nokta oldu. Kahve fincanında anlaştıkları kahve markasının logosunun olmaması, aksine kendi markalarını koymuş olmalarını çok beğendi. Ancak espressoda hafif bir yanık tat vardı ki o özelliğini hiç beğenmedi. 

Yurt dışındaki Carluccio'sta yemek yediyseniz ve aynı lezzeti de burada bekliyorsanız biraz hayal kırıklığına uğrarsınız. Yine de lokasyon, ortalamanın üzerinde lezzet, güzel ortam ve herkese hitabeden menüsüyle gidilip keyifle zaman geçirilecek bir yer olmuş.
If you've been to any of the Carluccio's abroad and expect the same taste, you'll definitely get disappointed. Yet, the location, affordable authentic Italian food, and a nice atmosphere makes the restaurant a popular option. It's definitely one for the locals. 


Carluccio's Kanyon

Adres: Büyükdere Caddesi No: 185, Levent Beşiktaş

Tel: 0212 353 5300 



3 comments:

  1. İtalyan mutfağını çok sevdiğim için fotolarına bakmaktan bile çok memnunum şuan.p Buranın tanıtımı iyi yapıldı, hem bloglarda hem Leventteki koca afişlerinden buradan haberdar olmamak imkansız.p Ama dediğin gibi yurtdısında denediğin lezzetler Türkiyey gelince bir değişiyor.

    ReplyDelete
  2. "İtalyan yemekleri İtalya'da güzeldir" bence olayın özeti. Da Mario'da ikii sene once bahar zamani yedigim kuskonmazli ev yapimi makarna ve Obiko'da her ne kadar oyle deseler de bir seferligine denk gelebildigim taze mozeralla disinda (ki her ikisi de İtalyan orijinli degil) bu topraklarda dogru duzgun İtalyan yemegi yedigimi bilmiyorum ben. Aslinda taze ve mevsimsel malzeme de var yani nedir bu kadar problem anlamiyorum.

    ReplyDelete
  3. hmmm ! Yani diyoruz ki Bir obika ya da Pipa basarisi beklemeden ve fazla acilmadan daha konsatre bir yemek yemeli ! ;) Benim icin bu iki restoran gercekten Pizza konusunda cok basarili.. En azindan tr icinde bekledigim basari oraninda. ;) Bu arada Ozgur gibi ben de kahve fincaninda kendi markalarini gormeyi cok sevdim ! ama benim Ask'ta bir kahve sever oldugu icin olumsuz yorumunuz da aklimda olacak.. (Yildiz'cim ben de uzun suredir gitmeyi becerememistim demekki bi sebebi varmis..)

    ReplyDelete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...