Saturday, January 26, 2013

Rüyalarımın Şehri NY...Bölüm 2 / An All Time Favorite NY...Part 2

Geçen hafta NY yazımızın restoran ve cafe'lerden oluşan ilk bölümünü post etmiştik. Bu haftanın yazısı da barlar, kulüpler, alışveriş ve sightseeing'den oluşan ikinci bölümü kapsıyor. 

Last week we posted the first part of my two year New York journey, consisting of restaurants, cafes, brunch places, pastry shops. This second and last post on NY includes bars and clubs, shopping, and sightseeing. 
...............................................................................................................................................

KULÜPLER VE BARLAR / BARS AND CLUBS: 

Sake Bar Decibel: 
Decibel hiç tartışmasız New York'taki favori mekanım. Orada yaşadığım süre içerisinde ziyarete gelen ne kadar arkadaşım varsa, hepsini Decibel'e götürdüm. Hepsi de bayıldı. Yüzü bulan sake çeşidinden oluşan bir içki menüsü var. Decibel'i barların arasına koymuş olsam da karnınızı doyurmanız için birbirinden farklı atıştırmalıkları da var. Özellikle domuz dumpling'i (tabi yerseniz) muhteşem. East Village'de bir merdiven altında yer alan barı bilmiyorsanız bulmanız mümkün değil. Ona rağmen her daim tıklım tıklım. Özellikle ortamı ve dekorasyonu için ziyaret etmeniz şart.  
Decibel is without no doubt my favorite spot in New York. With tens of different sakes and the best pork dumplings ever (the secret being the loaded wasabi inside the dumpling), Decibel is a must to visit. The bar is located in the East Village, and placed such that it can only be visited by those who already know about it.   

Pravda: 
Prince Street (Soho) metro durağı yakınındaki yer altı Rus barı, ister yemek ister içki için gidilecek, NY'un en  enteresan barlarından bir tanesi. İnanılmaz kokteylleri ve çok güzel bir ortamı var. İş çıkışı da tercih edilen yerlerden bir tanesi. Yemek yemeye giderseniz mutlaka havyarlı pizzasından denemelisiniz. İçki için değil ama yemek için rezervasyon şart.  
This underground Russian bar serves some of the best coctails in NY. It's also a great place to dine, especially since the food is so good. The caviar pizza at Pravda is one of my top ten dishes. 

Kiss&Fly: 
Meatpacking District'te yer alan ve Türklerin Reina'sı olarak konumlandırabileceğim gece kulübü sabaha kadar eğlenmek için onlarca defa gitmiş olduğum bir yer. Şansınız varsa bar üstündeki seksi dansçılara ve inanılmaz çalan saksafoncuya denk gelebilirsiniz. Kapıda her daim sıra oluyor ve bazen girmenizde zorluk çıkartıyorlar ancak güzel giyinir ve sabrederseniz mutlaka girersiniz. 
Kiss&Fly in the Meatpacking District was my Saturday night favorite while in New York. The club is pretty big and always packed, with a long waiting line in front. But be patient and dress nice and you'll get in. 

230 Fifth: 
New York'un en büyük terasına sahip 230 Fifth, inanılmaz bir manzara ve ısıtmalar sayesinde kışın dahi eğlenceli bir gece sunuyor. Kapalı bölümü de var ama bence esprisi terasında, o yüzden havanın nispeten iyi olduğu bir günü ayarlayın. 200 dolara şişe açma sözü verirseniz size masa da ayarlıyorlar. 
Another famous nightclub, 230 Fifth has the largest rooftop garden in New York. It's heated so unless the weather is rainy, you will enjoy a breathtaking view of the NYC skyline. There is an indoor area as well but if I were you, I'd wait for a day to go outside. 

Pegu Club: 
Soho'daki Pegu Club kokteylleriyle ünlü, ayaküstü sohbet için gidilen bir lounge. Yemek sonrası bir içki almak için ideal. 
Pegu Club in Soho offers no dancing but instead some of the best coctails in NYC. It's best for a quick drink after dinner at the end of an exhausting week.  

Bubble Lounge: 
Şampanya ve şampanya kokteylleri seviyorsanız Tribeca'daki Bubble Lounge tam sizlik. İş çıkışı veya yemek öncesi içki eşliğinde sohbet için çok güzel bir yer. Ağır kırmızı bir dekorasyona ve rahat oturmalık koltuklara sahip. 
If you are in to Champagne and in Champagne coctails, Bubble Lounge in Tribeca is just for you. Go after work or before dinner for a calm and relaxed chat with a date or friend. 

.................................................................................................................................................

MÜZE, SANAT VE SIGHTSEEING / MUSEUMS, ART & SIGHTSEEING

Chelsea Market: 
Meatpacking District'teki Chelsea Market alışveriş, yemek yemek ve/veya sadece gezmek için mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi. Vaktiniz kısıtlıysa, Pastis'te brunch sonrası uğrayıp hızlı bir tur atabilirsiniz. İçinde baharatçılar, balıkçılar, dondurmacı ve İtalyan kahveciler dahil bir çok restoran ve cafe mevcut. En taze balığı burada yiyebilirsiniz. Son gidişimde Brooklyn'deki ünlü ikinci el mağazası büyük bir alanda hizmet ediyordu.  
Chelsea Market in the Meatpacking District is kind of like a big food court but definitely an upscale one.  If you don't have too much time, combine the tour with a brunch at Pastis; as they are both very close to each other. Last time I visited, the famous flea market in Brooklyn had opened a pretty big store there.  

The High Line: 
Yine Meatpacking District'te yer alan High Line, eskeri tren raylarından oluşan bir park. Güzel bir havada yürüyüş veya bisiklete binmek için en güzel parkurlardan birisi (Central Park ve Brooklyn köprüsü de bir diğer ikisi). 
Again in the Meatpacking District, the High Line is a public park built on a historic rail line offering one of the best walking and biking lines in New York (Central Park and the Brooklyn Bridge are two others). 

Central Park: 
Central Park'ı her aklımdan geçirdiğimde içim bir cız ediyor. İstanbul'da hiç bir zaman buna yakın bir parkımız olamayacak. Manhattan'ın herhalde üçte birini kaplayan yeşil alan, koşu, piknik, kışın buz pateni ve turistler için fayton ile o yoğun ve hareketli hayatın içinde bir yenilenme / arınma yeri. Boathouse'da birer şampanya ve ardından gölde bot ile bir gezi sizi adeta bir masalın içinde gibi hissettirecek.  
Whether it's for a run in the park, or some champagne at the boathouse followed by a boat tour on the lake, Central Park is the place for peace and renewal. If you go in the winter, be ready to show off your skills on the ice skating rink. 


Rockefeller Center: 
Rockefeller Center'ın manzarası NY'un en iyilerinden. Kışın giderseniz Noel süslemelerinin en güzellerine burada tanık olabilir; diğer NY'lularla birlikte buz pateni yapmayı deneyebilirsiniz. 
Rockefeller Center offers a spectacular view and if you go during the winter, the Christmas feel is best here. The ice skating rink you see in many American movies are most probably from the one at the Rockefeller Center. 

Brooklyn Bridge: 
Hava güzelse mutlaka Brooklyn köprüsü üzerinde bir yürüyüş yapıp Brooklyn'den Manhattan'ın gökdelenleriyle dolu etkileyici manzarasına tanık olun. Akşam saatinde gitmenizi öneririm. 
If the weather is nice, take a walk on the Brooklyn Bridge and enjoy a spectacular view of Manhattan's skyscrapers. The view is best at night but also beautiful during the day. 


Times Square ve Müzikaller: 
Ünlü Times Square'i sizlere anlatmama gerek yok sanırım. Büyüsünü en çok gece, renk ve ışıkların iyice patladığı zamanda hissettiriyor. Mutlaka bir müzikale, ki tercihim Lion King (güvenin bana, hayran kalacaksınız), ve M&M dükkanına uğramalısınız. 
This is one place on earth that probably doesn't need any explanation. Times Square is best during night when the lights and colors are seen at best. A musical (definitely Lion King) and some shopping at the M&M store are both musts.   

Guggenheim Müzesi / Museum: 
Tam bir dizayn harikası müze İstanbuldaki Kanyon AVM'nin yapımına da esin kaynağı olmuş. Her ayın ilk Cuma'sında müzenin içinde parti yapılıyor ve herkese açık. Denk gelirseniz mutlaka gidin. 
The famous Guggenheim Museum has one of the best designs ever. It is not like any regular museum and is worth a visit if only for the design. Every first Friday of the month Guggenheim host a party called "Art After Dark" which is open to public for a certain fee. If you are there during that time, I'd urge you to attend it. 

MoMa: 
Ziyaret ettiğim şehirde Museum of Modern Art varsa, mutlaka gitmem gerekir :). Neyse ki yeri çok merkezi; vaktiniz az olsa da hızlı bir ziyaret yapabilirsiniz. 
If there is a MoMa in the city I visit, I simply must go. MoMa in NYC is centrally located in Midtown and hence, you will have time to visit if only for a short while. 

Soho Sanat Galerileri / Soho Art Galeries: 
Soho'da sayısız ve birbirinden farklı sanat galerileri mevcut; o yüzden alışverişiniz sırasında gelişigüzel uğrayabilir ya da bir yarım gününüzü ayırabilirsiniz. Hepsinin adını bilmiyorum ama favorim Eli Klein Fine Art Gallery. Her gidişimde yeni ve bilmediğim bir sanatçı olmasına rağmen modern ve farklı çizgilerde ressamları seçmeleri, Eli Klein'ı favorim yapmasına neden oldu. 
There are so many and various art galleries in Soho that you would probably need some time to see them all. My suggestion would be that you stop by whenever you see one during your shopping or sightseeing tour in Soho. My favorite gallery is Eli Klein Fine Art.  

.....................................................................................................................................................

ALISVERİŞ / SHOPPING: 

5th Ave: 
New York'ta alışveriş deyince genellikle akla ilk gelen yer 5th avenue oluyor. Louvre müzesinden esinlenme Apple Store ve Abercrombie'ye uğradınız mı tamam. Yok, biraz daha sağlam alışveriş yapmak isterim derseniz, dünyanın en meşhur ve pahalı markaları bu ünlü cadde üzerinde yer alıyor. 
Probably the first place that comes to mind when thinking of shopping in NYC is 5th avenue. A stop by the Louvre inspired Apple Store and Abercrombie and you are set. If you are in for some more serious shopping, the best of best brands are all located on this famous avenue. 

Woodbury Common: 
En iyi outletlerden bir tanesi olan Woodbury Common, açık hava alanına sahip olması nedeniyle güzel bir günde gitmenizi öneririm. New York eyaletinin kuzeyinde yer aldığı için ulaşımı metro ile yapamazsınız. Tren, araba kiralama veya otobüs seçenekleri mevcut. Hepsini denedim ve inanın en kolayı otobüs. Web sitelerinde anlaşmalı otobüs şirketleri ve saatleri yazıyor. Gidiş dönüş 42$ ve yanında 10$'lık indirim kitapçığı veriyorlar. Birbirinden farklı oldukça fazla mağaza olduğu için sabah erkenden gidin. Eşyaları sonradan değiştirmek zor olacağı için gidişinizi ona göre ayarlayın. 
Probably one of the best outlets ever, Woodbury Common is located in the upper part of the state of NY. You can go there by bus, rent a car, or take the train. I've tried them all and the easiest way is by taking one of the suggested chartered busses. The price is $42 for a return ticket and includes the $10 discount coupon book. The outlet has stores ranging from Polo Ralph Lauren to Balenciaga. 

Century 21: 
Downtown Manhattan, Fulton Street metro istasyonu önündeki Century 21 tam bir indirim cenneti. En salaşından en lüksüne, bir çok markayı burada bulabilirsiniz. Özellikle bayan ayakkabı konusunda iddialılar. Hafta içi ve mümkün olduğunca erken saatte gidin. Yeni malların ne zaman geldiği ne yazık ki gizli olduğu ve sürekli değiştiği için tamamen şans. 
Located in downtown Manhattan, by the Fulton Street subway station, Century 21 is a discount heaven. Here you can find all types of brands, from the cheapest to the most expensive. It all depends on how lucky and patient you are. Go early and during a weekday.  

Soho: 
Soho civarında ve Broadway üzerinde çok miktarda mağaza ve department store yer alıyor. Urban Outfitters, Victoria's Secret  ve ara sokaktaki United Nude (ayakkabı)  favorilerim arasında. 
Both departments stores, boutique shops, and famous brands can all be found in the Soho area and on Broadway. Some of my favorites are Urban Outfitters, Victoria's Secret, and United Nude (shoes).   

Fleas: 
Brooklyn'de sadece haftasonları açık olan ikinci el mağazası, ilgisi olanlar için tam bir cennet. İçinde yok yok. Thai restoranı Sea'nin de yakınında olmasıyla ikiliyi birleştirip Brooklyn'de keyifli bir gün geçirilebilir. 
Only opened during the weekends, this famous flea market is the best if you are into that type of clothing. It's within walking distance to the Thai restaurant Sea I mentioned in the previous post, so why not combine the two for a great day in Brooklyn.  

Bunlar dışında, Lexington Ave. üzerinde Bloomingdale's ve Macy's department store'ları da ziyaret edebilirsiniz. 
Aside from these, you can also visit department stores like Bloomingdale's and Macy's on Lexington and Broadway. 

8 comments:

  1. Lion king kesinlikle muhtesem katiliyorum Yildizcim....Gorkem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valla herkese yalvarıyorum gidin diye :). Babam çocuk oyunu diye gitmem dedi, zorla ikna ettim, sonra bayıldı :)).

      Delete
  2. newyork'ta hekese gore bir seyler var tam bir ruya sehir anlasildi :) neyseki gittigimde senin ciktilarinla pek zorluk cekmicez hahaha:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. NY'u 2 senede bitiremedim, döndüğümden beri de 5 defa ziyaret ettim ki ben olabildiğince farklı yerlere görmek isteyen bir adamım :). bana göre en güzel mevsimi bahar, yani mayıs veya eylül. ayarlayabilirseniz o zaman gidin derim.

      Delete
  3. NY`ye gidersem yanımda götürmek istiyorum seni:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. lütfen beni de götür :)) NY vazgeçilmez şehrim. 2 sene orada yaşadıktan sonra bile her dakika gitmekten sıkılmayacağım bir yer. tiyatro, konser ve en güzel restoranları...

      Delete
  4. Beni ilgilendiren asil detaylar shppingler de tamam. Daha ne olsun bir bilete kaldi isiniz:)) cok gidesim geldi yalniz okudukca:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe eminim ki sen shopping konusunda benim 2 yılda keşfedemediğim yerler bulacaksın :)). bu konuda sana güveniyorum, gittiğinde tavsiye istiyorum :)).

      Delete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...