Saturday, November 3, 2012

İçimizdeki Amerika'lı...Tribeca Yeniköy / The American Among Us...Tribeca Yenikoy

Yakında New York'a tatile gidiyorum. Öncesinde de kendimi oranın yemeklerine alıştırayım istedim. New York'luların simidi sayılan bagel'ı İstanbul'da belki de tek sunan yer Tribeca Yeniköy (diğer Tribeca'larla birlikte). Aralarından seçebileceğiniz 14 çeşit bagel girişteki uzun cam büfede sergileniyor; gelen geçen herkesin aklını çeliyor. Farklı bir kahvaltı denemek ve huzurlu bir ortamda takılmak isterseniz Tribeca'yı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Turkish people are very much fond of their own traditional breakfasts. What they love even more is their simit; the round bagel like bread that is sold on the streets. It is therefore almost impossible to find an authentic American bagel. At least thats what I thought until I visited Tribeca in Yenikoy. The cafe / restaurant serves 14 types of bagels with 20 different sandwich options. It is a hidden pearl with a beautiful garden and delicious bagels. 

..................................................................................................................................................
Tribeca Yeniköy'de bir ara sokakta yer alıyor. Boğaz manzarası olmasa da çok güzel, saklı bir bahçesi var. Özellikle havanın güzel olduğu haftasonları kalabalık olsa da her daim kendinizi huzurlu hissedebileceğiniz bir yer burası. Bayram olduğu için mi bilemedim ama biz gittiğimizde oldukça sakindi. Bu nedenle keyifle gazetelerimizi okuduğumuz bir kaç saat geçirdik Tribeca'da.
Tribeca is located on a hidden street in Yenikoy. It lacks a Bosphorus view but compensates for it with its beautiful garden.  

Kapıdan içeri girer girmez, bizi sepetler içinde çeşitli bagel'lar karşıladı. Menüde isimleri mevcut olsa da büfeye gidip orada karar vermenizi öneririz. Bakmak bile o kadar güzel geliyor ki, şu anda yazıyı yazarken tekrar gidesim geliyor.

The different choices of bagels are lined up by the counter just by the entrance. The names are listed on the menu, so you don't have to choose by the counter but seeing them there is sure a feast for the eye. 

Amerika'lıların klasikleşmiş kahvaltısı creme cheese & toasted bagel, yani krem peynirli kızarmış bagel'dan oluşuyor. Bu nedenle Tribeca'daki bagel sandviç seçeneklerin çoğunda krem peynir mevcut. Diğer malzemelerse kaşar peyniri, salam, bonfile dilimleri, somon füme, vb... Daha önce, ısıtılmış bagel sandviçleri denemiştik ve güzel bulmakla birlikte standart soğuk olanları tercih etmiştik. Bu nedenle bu sefer de benim için artık bir favori olan krem peynirli kurutulmuş domatesli haşhaşlı bagel'i istedim. Özgür ise en basit seçenek olan krem peynirli siyah zeytinli bagel'ı sipariş verdi. İlave krem peynir de söyledi ama bagel'ın içindeki krem peynir zaten bir hayli bol olduğu için biraz gereksiz oldu.
You can order from 20 different sandwich choices. Although the options are many and varied, I almost always go with the standard, i.e. creme cheese and toasted bagel. This time it was Ozgur who ordered that and I the hashish bagel with creme cheese and dried tomatoes.  


Gerek sunum gerek lezzet bakımından bagel'ların NY'u hiç özletmediğini söyleyebilirim. Eskiden cips ile servis edilirken artık domates salatalık geliyor. Yeterli gözükmese de fazlasıyla doyuyorsunuz. Yine de daha fazlası olsun derseniz çok beğendiğimiz baharatlı kızarmış parmak patateslerden söyleyin.
If the bagel or the sider of cucumber and tomatoes is not enough, I'd suggest you ask for a plate of french fries with spices. It's the best. 


Filtre kahvesine gelince o da sınavı başarıyla geçti. Özellikle kahve bardağında Tribeca'nın kendi logosunun olması Özgür'ün kalbini fethetmesine neredeyse yeterliydi.

Özgür'ün yediği sade bagel 7TL, benim yediğim kurutulmuş domatesli bagel ise 9TL tuttu. 26TL'ye kadar çeşit var.
Our bagels were the cheapest ones and cost 7 and 9TL respectively. Some cost up to 26TL. 

Tribeca Yeniköy 

Adres: Kapalı Bakkal Sok. No: 3 Yeniköy, İstanbul  

Tel: 0212 223 9919

Web: www.tribeca-tr.com

 

17 comments:

  1. Öncelikle aa Newyork'a mı gidiyorsun? Süper doya doya gezmeler dilerim :) Tam da bir amerikan dizisi izliyordum ve aynı şekilde kahvaltıda bagel arasında krem peynir yiyorlardı.p Sevgiler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. evet canim su anda oradayim :). cok tesekkurler! ben tam bir bagel hastasiyim, seviyorsan kesin tribeca. optum cok

      Delete
  2. Az önce trıbecca da idim eve gelip de yenı postunu görünce süper oldu.. Kahvaltıda feslegenli Bagel ve krem peynir yazın limonatası ayrıca süslesin de çok hoşnut.. Bırde aşırı evcil kedileriii... Amerika'ya gıtmeden önce uğurlanacak harıka bır huzur durağı olmuş. Umarım bır gün denk gelırız sevgıler Lütfiye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. guzel yorumun icin cok tesekkurler. kedilerine ben de bayiliyorum cok tatlilar. her zaman bana cok huzur veren, kafa dinleyebilecegim bir yer. bir gun karsilasmak dilegiyle :)

      Delete
  3. NYC detaylari icin simdiden heyecanlandim.. Benim icin harika bir rehber olursun eminim !! ;) Bizim ufaklik biraz buyusun ilk is uzak ucus yapmak olacak insalllah ! 5,5 saati sorunsuz uctuk sanirim 10'u da kiviririz biz.. :) Tribeca Nisantasini cok severiz.. Yenikoy de aklimdadir hep ama hic yolum dusmez Hisar sonrasina :) Afiyet olsun cnm.. ;)

    ReplyDelete
  4. Eminim arastirmissindir. Ama Semsa Denizsel'in de sayfasina bak gittigi cok guzel yerler vardi NY'da. Bu arada dunyanin baskenti, cok da severim. Cok kiskandim :) Ama guzel anlamda, o yuzden cok guzel gecsinn : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. NY'da 2 yıl yaşayınca listem hazırdı :). ama bir dahaki sefere Semsa'nınkinden de faydalanacağım. çok sağol tavsiye için! 2 posta ancak sığdırabildim :).

      Delete
  5. cok guzel yaziyosunuz ama malesef cok seyrek ....:((((

    ReplyDelete
    Replies
    1. çok haklısınız. arttırmak için elimden geleni yapacağım. biraz kısaltmam gerekecek sanırım yazıları. böyle uzun uzun çok vakit alıyor hem türkçe hem ingilizce. tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim :).

      Delete
  6. işte simitten vazgecemyen turk ben. hiç bagel denemedim desem:) ama bu fotolar canımı cektirdi. merakla ny postunu bekliyorum. simdi de paris postunu tekrar okumaya gidiyorum. 2 hafta sonra ordayım insallah:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aysunum ben de simidin en büyük destekçisi ve hayranıyım ama inan bana bagel da çook güzel. ama üstüne doğrudan spora koşman gerekecek :). ben de mart başı özgürle parise gidiyorum. vazgeçemiyoruz bir türlü.

      Delete
  7. Yildizcim artik NY postlari gelsin lutfen istahla bekliyorum:)

    ReplyDelete
  8. Blogun harikaymış tebrik ederim. Bende tam bir bagel delisiyim. Tribeca'yı da çok severdim ama Ankara'da kapandı sanırım. Eğer mekan değiştirmediyse
    :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ediyorum :)). İstanbul'da da bir Tribeca'yı biliyorum o kadar. Kalori bakımından beni yaksa da hayatta bırakamadığım bir ziyafet :). güzel yorumların için tekrar sağol.

      Delete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...