Wednesday, May 8, 2013

Gittim, Yedim, Çok Sevdim. Arçelik Gastro İstanbul / Went, Ate, Loved. Gastro İstanbul

Az önce Gastro İstanbul'un açılış partisinden geldim. 9-12 Mayıs arasında düzenlenecek yeme içme çadır festivaline önden bir bakış. Güzel olacağını tahmin etmiştim ama böyle havalısını hiç beklemiyordum. Blogumda hakkında yorum yazdığım ne kadar restoran varsa, hepsi birer çadır kurmuştu. Tabi restoranları olunca, sahiplerinin de orada olmasına şaşırmamam lazımdı ama bahsettiğim restoranlar Vogue, Raika, Les Ottomans gibi yerler olunca, heyecanlanmamak elde değil. Kırmızı halıda adeta bir model gibi pozumu verip onlardan biri gibi hayal ettim kendimi. Belli mi olur, belki bir gün :).

I just got back from the opening party of Gastro İstanbul. This preview of the four day long eat&drink festival showed me how awesome it'll be. You won't get a chance to try out so many restaurants for so cheap prices, especially not Vogue, Raika, Les Ottomans, Ca'd Oro and others alike. It starts tomorrow so be quick.  
...................................................................................................................


Stantlarda dağıtılan ikramlar, iyi bir şefin her yerde mucizeler yaratabildiğini gösterdi. Les Ottomans'ın ağır ateşte pişirilmiş, porto şarap soslu dana küreği ve Ca'd Oro'nun yer elması salatası bu gerçeğin iki kanıtı. Anlaşılan herkes benimle aynı fikirdeydi ki Les Ottomans'ın önü hep tıklım tıklımdı.

Özellikle düğünlerle özdeşleştirdiğim (büyük ihtimalle pek fazla açılışa katılmadığım için :)) küçük cam bardaklarda veya kaşık üzerinde sunulan yiyeceklerden bolca vardı etrafta. Öyle ki, bir süre sonra ipin ucu kaçtı. Bunun en güzel tarafı, her biri çok küçük olduğu için, yemek ve dolayısıyla kaloriden sayılmıyor. Vicdanım rahattı.

O kadar gastro gurme takıldıktan sonra, biraz da karın doyuracak yemek yiyeyim diyerek Kitchenette'in iştah açıcı mini burgerlerine yöneldim. Ardından da, kime ait olduğunu bilmediğim lokumlara.

Çadır deyip geçmeyin. Bazılarında öyle aksesuarlar vardı ki, ağzım açık kaldı.


Kapısından içeri bakmakla yetindiğim (kendi tercihim değil; daha fazlası yasak olduğu için) VIP lounge, yarın başlayacak seminer çadırı, Tadında Anadolu standı derken soluğu barda buldum. Herkesin dönüp dolaştığı yer. Devasa barda Moet Chandon'ların ardı arkası kesilmiyordu. Hiç bir masraftan kaçınılmamış. Biz de tabii ki bu fırsatı kaçırmadık :).

Kalabalığından ötürü üşendiğim ama üşüme noktası buz tutma noktasına geçince festivaldeki tek kahveciye yöneldik. İtalyan marka Caffe Vergnano'nun Türk tüketicisiyle ilk buluşmasıymış bu. Sürekli olarak ise Zorlu'da olacaklarmış.

Sıcak kahve ve Ayhan Sicimoğlu'nun sahnesi sayesinde ısınmış, en en dipte olan arabamızı çıkartmalarını bekleyebilmek için yeterince ısıyı topladıktan sonra geceye veda ettik.

Gittim, yedim, çok sevdim. Sadece 12.5TL. Kaçırmayın.

İkramlar dışında satın alıp tadabileceğiniz lezzetler. 
Tadında Anadolu Satış Standı
Fesleğenli salatalıklı içecekleri harika. Tek soru neresiydi? 
Carlotta'nın reçelliği harikaydı. Satılık mı acaba? 
Nazar boncuğu zarifliğinde bir sunum. 
Biraz Lucca reklamı :).

Arçelik Gastro İstanbul

Adres: KüçükÇiftlik Park - Kadırgalar Yokuşu No: 4 Maçka, Istanbul 

Web: www.gastroistanbul.com


 


9 comments:

  1. normal biletli gidecekler için yemekler ikram mı yoksa yemek satışı mı var

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Düğünlerle özdeşleştirdiğim" diye bahsettiğim tarzda ikramlar olacak ancak onun dışında yemek satışı olacak. yani Ca'd Oro için çektiğim menü gibi menüler sunacak restoranlar. fiyatlar normalden daha uygun olacak ama yine de paralı evet. kısacası 12.5tl ödeyerek ufak ikramlardan faydalanabilecek, seminerleri dinleyebilecek ve normalden daha uygun fiyata yemek yiyebileceksin.

      Delete
  2. Başlasa da artik gitsem derken bu yazi nasil da güzel geldi, çok sabirsiz ve merak dolu bir bekleyiş içindeydim...
    İyi mi olacak kotu mu olacak derken bu yazi sayesinde güzel şeylerle karsilasacagima eminim...
    Les ottomans da en merak ettiğim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. İnan ben de uzun zamandır aynı bekleyiş içerisindeydim. Dün akşamki parti harikaydı. Umarım festivalin geri kalanı da aynı güzellikte geçer. Les Ottomans'ta dana kürek şart. Şimdiden afiyet olsun :)

      Delete
  3. canimm dun aksam Ayhan abicigimin konseri vardi gelecektim daha dogrusu Alpcan'i getirecektim canli izletmek icin ama son dakikada vazgectik seyahatimiz var valiz sorunu olmasin diye ! Simdi daha cok uzuldum.. Gelsem belki de gorusecekmisiz.. Acilisin bu kadar gorkemli olacagini da nedense hayal etmemistim ! Pismanim ama bitmeden bir goz atmak istiyorum :) Bu arada uzun zamandir detayli gezemiyorum bloglari bu da ozur yorumum olsun.. Sana bir gunumu ayirip hunharca gezinecegim insallaj :) opuyorum cok !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keşke Lulucum, karşılaşmak ne güzel olurdu. Neyse başka etkinlikte artık :). açılış çok güzel geçti. umarım devamı da yine aynı güzellikte geçer. ben de bu aralar sadece yazı yazmak için giriyor, sonrasına hiç vakit bulamıyorum. yeni planlarım var, bakalım, haberdar edeceğim zaten. ben de çok öptüm

      Delete
  4. İştah açıcı lezzetleri çok güzel fotoğraflamışsın. Önerdiğin tatlar için listemi hemen hazırladım.Ellerine sağlık Yıldız'cığım.:-))

    ReplyDelete
  5. Çok istedim gitmeyi ama kalabaliktan tirstim. Aslinda etkinlikler daha cok cezbetti. Katildin mi herhangi bir workshop ya da konusmaya?
    Zira iki hafta once 101 Lezzet Festivali epey nefsimi koreltti. Hala atlatamadim o siskinligi : )

    ReplyDelete
  6. Merhaba Tuz Karabibercim:):)ofisimin tam da parkın karşında olması durumuyla her öğlen süpper güzel lezzetler tatmanın mutluluğu inan bu haftamı bile etkiledi...ağzıma attığım anda eriyen dana yanağı, muhteşem otlu mücver hangisini saysam kiii.... Bu arada pazar METET'in nefis dönerini hüplettik. Sevgilerimle... DŞA

    ReplyDelete

Would love to hear what you think!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...