Tuesday, February 26, 2013

Sırrı Lavaşında...Kavacık Bayramoğlu Döner / The Art of Thinness...Bayramoglu Doner

İstanbul'un en meşhur dönercilerinden birisidir Kavacık'taki Bayramoğlu Döner. Öyle ki, adını duymayan, gidip de dönerini tatmayan kalmamıştır. 10 yılı aşkın süredir Kavacık'ta, günde yüzlerce kişiye hizmet eden restoran, döneri kadar, lavaşıyla da ün yapmış durumda. Bir Pazar günü, dışarıya taşmış kalabalığa aldırış etmeden, sırada yerimizi alıp, o meşhur döneri tatmak üzere beklemeye koyulduk.

If there's one thing Turks are famous for; it's for their doner kebap. It's possible to find a kebab buffet on almost every corner of Istanbul. But not all are that good. One that has gained reputation as one of the best doner places in Istanbul, is the 10 year old Bayramoglu Doner in Kavacik. Serving hundreds of people every day, the restaurant is known equally much for its doner, as it is for its lavash. 
.............................................................................................................................

Thursday, February 21, 2013

100 yıllık Osmanlı Lezzeti...Hacı Abdullah / A Century of Ottoman Cuisine...Haci Abdullah

Osmanlı mutfağının en iyi ve bilindik örneklerinden birisi olan Hacı Abdullah'ı, geç de olsa yazma fırsatı buldum. Ahilik geleneğiyle ustadan çırağa devredilen lokanta, ilk olarak 1888 yılında, bizzat Sultan II Abdülhamit tarafından ruhsatı verilerek, hizmete açılmıştır. Beyoğlu'nun değişmez adreslerinden olan Hacı Abdullah, özellikle turşu ve kompostolarıyla, yerli yabancı bir çok ziyaretçiye tarihi en güzel şekilde tanıtan restoranlardan birisi.

Surely one of the best and most well known examples of the Ottoman cuisine, Hacı Abdullah is an indispensable part of our culinary history. Founded in 1888, the restaurant has hosted many famous names through history, and continues its legacy to provide Ottoman dishes, just the way we know and like them.  
..............................................................................................................................

Tuesday, February 19, 2013

İtalyan Usulü Aşk.../ Love is in the Air

İstanbul'da en sevdiğim İtalyan restoranların başında Cipriani gelir. Evimize yakın olması, hiç bir zaman tıklım tıklım olmaması, iyi bir servis ve her şeyden önemlisi, çok sevdiğim İtalyan mutfağını en güzel örnekleriyle bize sunuyor olması, Cipriani'yi bu kadar özel yapıyor. Bu sebeplerin her biri tek başına, sevgililer gününü orada geçirmemiz için yeterliydi ama kararımızı vermemizdeki esas etken, özel bir sevgililer günü fiks menü yapmadıklarını duymamız oldu. Sırf daha fazla kazık atabilmek için sevgililer gününe özel fiks menü uyduran ve sadece onu yemenizi mecburi kılan restoranlardan hiç hoşlanmıyorum. Bunu da arada belirtmiş olayım :). Cipriani hakkında daha önce yazdığım için burada sadece Sevgililer Günü'ne özel bir kaç detaya gireceğim.

Despite not having visited a single Cipriani restaurant during my two years in New York, it is one of my favorite Italian's in Istanbul. It offers delicious, high quality Italian food, has great service, is never fully packed, hence allowing privacy, and is super close to our house. This year, Valentines Day was on a Thursday, making Cipriani the perfect choice for our romantic dinner. 
........................................................................................................................

Friday, February 15, 2013

Boğazın Büyülü Manzarası Eşliğinde Anadolu Lezzetleri Raika'da.../ Anatolian Cuisine Against the Bosphorus at Raika

İstanbul Doors, son restoranı Raika ile hala sektörde öncü olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. The Marmara Taksim'in 20ci katındaki Raika, Anadolu ve Trakya'nın yöresel mutfaklarından lezzetleri kendine has yenilikçi ve yaratıcı yorumuyla müşteriye sunuyor. 190 kişilik geniş oturma kapasitesine sahip restoran, en arkadaki masasıyla bile panoramik bir manzara sunuyor.
Located on the 20th floor of the Marmara Hotel in Taksim, Raika offers Turkish cuisine from all around the country with a modern and creative twist. With a seating area to fit 190 people, the restaurant has one of the best panoramic views in the city. 

.................................................................................................................................................

Tuesday, February 12, 2013

bibucuk Kanatlandırır.../ Crave Chicken Wings?

Pazar günü arkadaşları toplayıp Caddebostan'daki bibuçuk'a gittik. Bir çoğunuz Beyoğlu'ndaki yerini biliyor olabilirsiniz. bibuçuk, kanatçı olarak ün salmış olsa da aslında etten makarnaya, sandviçten salataya, geniş bir yelpazeden oluşan bir menü sunuyor ziyaretçilerine. Ancak kanadı o kadar lezzetli ki kanatçı olarak bilinmesi hiç de şaşırtıcı değil.

What can be better than some spicy wings with an ice cold beer? After a long Saturday night with lots of alcohol, it's definitely the right choice for me. So, on Sunday, we found our way to bibucuk. bibucuk, with locations in Taksim and on Bagdat Street, offers an extensive menu with dishes from steak to pasta, burgers to salads; but what it is best known for is its delicious chicken wings. 
.......................................................................................................................................

Friday, February 8, 2013

Shake Shack Yakında İstanbul'da!! / The Famous American, Shake Shack Soon to Open in Istanbul!!

Bugün okuduğum çok sevindirici bir haberi sizinle paylaşmak istedim. Ünlü Amerikan hamburgerci Shake Shack Mayıs ayında İstanbul'a geliyormuş!!

Today I read the most exciting news in the paper. The famous American burger bar Shake Shack is coming to Istanbul in May!! 
............................................................................................................................................

Wednesday, February 6, 2013

Soho'nun Ünlü Marketi Dean&Deluca Kanyon'da! / Culinary Food Heaven Dean&Deluca Finally in Istanbul

Amerikan gurme gıda zinciri Dean&Deluca'nın Kanyon'da açılmasını aylardır bekliyordum. Her seferinde önünden geçip, "yakında burada" yazan tentesini gördükçe, çıldırasım geliyordu. Nihayet açıldı :). 1977'de Soho'da ilk dükkanını açan Dean&Deluca, hindiba, balzamik sirke, kurutulmuş domates ve kurutulmuş mantarı Amerika'da ilk satan yer olarak bilinir. Dünyanın her yerinde dükkanı olan zincir, nereye giderseniz gidin, çeşit çeşit şarküteri ürünleri, kekler ve pastalar, ekmek ve zeytinyağı başta olmak üzere, bir çok gurme gıdayı beğeninize sunuyor. Akşam hafif bir atıştırmalık için veya eve götürmelik lezzetler almak için sık sık uğrayacağım bir yer Dean&Deluca. 

I've been waiting so long for Dean&Deluca to open in Kanyon. For months, I'd stop by the store, only to see the sign, "soon to be opened". Finally, last month, there was no sign anymore. Instead, there was the large glass windows with pastries ligned up on the other side. The famous premier gourmet food store opened its first spot in Soho, at the crossing of Prince and Greene. From the finest cheeses to charcuterie, from the tastiest pastries to daily made mezzes, Dean&Deluca is a food heaven.  
.....................................................................................................................................

Saturday, February 2, 2013

Karaköy, Unter'le Parti Mekanına Kavuştu.../ Karakoy's Newest Favorite, Unter...

Bir Karaköy aşığı olduğumu sanırım artık anlamışsınızdır. O yüzden orada her bir yeni mekan açıldığında seviniyor, koşarak gidip ziyaret ediyorum. Bir kaç ay önce açılan Unter'e ise ancak geçenlerde gidebildim. Nupera ve Backyard'dan tanıdığımız Esra Muslu ve Zeynep Moroğlu sahipleri olunca tabii ki mekan daha ilk günden doluydu. Lezzetli ve farklı yemekleri yanı sıra Unter'i asıl özel kılan, üst katlarda özel partiler için bir kat ayrılmış olması ve devamında da gece konaklamak için bir yatak odası bulunuyor olması.

The neighbourhood Karakoy is growing more popular each day. Soon it will become the Soho of Istanbul. The restaurants, cafes, and galleries opening up all match with the bohemian atmosphere but at the same time differ from each other. Recently opened Unter is a four floor restaurant with the 3rd and 4th floor serving as a private party and overnight sleeping area. Its well known owners, the tasty food, and the DJ performing on weekends all contribute to the success of intimate gastro pub. 
..............................................................................................................................................................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...