Saturday, October 27, 2012

65 Çocuklu İtalyan...Carluccio's Kanyon / Surprise Surprise! Yet Another Italian...


Kendi Türk yemeklerimiz kadar sevdiğimiz bir şey varsa o da İtalyan yemekleri. Dünyaca ünlü Fransız, Thai ve Japon restoranları İstanbul'da bir kaç ay şanslarını denedikten sonra maalesef kapılarını kapatmak zorunda kalıyorlar. Oysa ki İtalyan restoranları en büyük başarılarını bizim ülkemizde elde ediyor. 1 Eylül'de Kanyon'da açılan Carluccio's da onlardan birisi. Ünlü şef Antonio Carluccio'nun 1999 yılında eşiyle ilk açtığı restoran, bu gün dünyada 65 şubeye sahip. İşin sırrı: uygun fiyata taze ve güzel İtalyan yemekleri. Kanyon'daki Carluccio's, dünyada bir ilke imza atıp menüye pizza ekledi. İki defa gittiğimiz restoranla ilgili duygularımız karışık.

If there is anything Turks like as much as their own food, it's the Italian cuisine. Therefore, it comes as no surprise that major Italian restaurant chains get in line to acquire a piece of that profitable pie. Recently opened Carluccio's is one of them. The restaurant has 65 branches worldwide. The secret of its success: good Italian food at reasonable prices. For the first time, the Istanbul restaurant has incorporated pizza to the menu. Despite having visited Carluccio's twice now, our feelings are still mixed. 

............................................................................................................................

Saturday, October 13, 2012

Nişantaşı'da Fransız Rüzgarı...La Brise / A French Breeze in Nisantasi... La Brise

İstanbul'da yeterince iyi Fransız restoranı yok diye hep şikayet ederim. Yemeklerini beğendiğim La Brise'ye bile bir kere gitmiştim. Bunun sebebi hem menüsünün kısıtlı hem de Taksim'deki restoranının yetersiz kapasitede olmasıydı. Nişantaşı Mim Kemal Öke'deki yeni yerini gördüğümde ne kadar sevindiğimi anlatamam. İç ve dış mekanıyla daha fazla kişiye hizmet veren restoran genişlemiş menüsüyle daha da iyi olmuş. Son zamanların en gözde caddelerden birisi olan Mim Kemal Öke'de yer alması, La Brise'yi daha ilk günden İstanbul'un en favorileri arasına yerleştirdi.

I've always complained that Istanbul lacks good French restaurants. I did enjoy the food at La Brise, but even there we only went once. Not only did the menu fall short, but also was the seating limited. I was therefore really happy to hear that it had opened in Nisantasi. With both indoor and outdoor area, La Brise Nisantasi has both expanded its seating and improved its menu. La Brise is located on the popular Mim Kemal Oke, and hence has managed to already place itself among the favorites in town. 
................................................................................................................................

Monday, October 1, 2012

Masallar Diyarında Bir Periyim...Kapadokya / A Lonesome Cowboy a Long Way From Home...Cappadocia

Filipinlerde yaşayan yakın bir arkadaşım, ailesiyle yaptığı en güzel seyahatin Kapadokya olduğunu söylemişti. O dünyanın bir ucundan gelmiş; bense uçakla bir saat mesafedeki bu büyülü ve anlamlı bölgeyi bir kez bile olsa ziyaret etmemişim. Özgür de benimle aynı durumda. En sonunda daha fazla dayanamayıp iki günlük izni haftasonuyla birleştirerek dört günlüğüne Kayseri'ye uçtuk. Kapadokya'nın en güzel zamanında rüya gibi bir tatil geçirdik.
A close friend of mine once told me that the best vacation she and her family ever had was in Cappadocia. While she had traveled tens of hours from the other part of the world to see this magical land, me and Ozgur, who were only an hour flight away, had never gone. Luckily, we eventually got to our senses and with a two day off from work we flew to Kayseri on a four day trip. It was the best time of Cappadocia and a dream holiday, with every moment one to remember.
..................................................................................................................................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...