Saturday, March 31, 2012

Odun Ateşinde Anadolu Lezzetleri Cihangir Datlı Maya'da / Anatolian Food Cooked by Wood Fire at Cihangir Datli Maya

Taş fırında pişen yemeklere siz de bizim gibi bayılmıyor musunuz? O zaman Cihangir'deki Datlı Maya tam size göre. Firuzağa Camii karşısındaki 3 katlı mekan mini bir fırın dükkanı. 14 metrekarelik tarihi taş fırınında Anadolu'nun güveç yemeklerinden lahmacun çeşitlerine kadar her şey pişiriliyor. Çok da uygun fiyatlarda..

Don't you just love food that are cooked by wood fire? Or authentic restaurants? If the answer is yes, then you should definitely try out Datli Maya in Cihangir. The old bakery has a 14m2 big historical wooden oven where all the stew food and pizza's are made. And for really cheap...  
..................................................................................................................................................................

Friday, March 30, 2012

Meze Taksim Meze'de Yenir / Meze in Taksim is THE Place for Mezze's

Şişhane Pera'daki Meze tam bir meze cenneti! Tripadvisor'da yabancıların favori mekanı olduğunu öğrendiğimiz yer yalnızca 40 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede ve neredeyse her akşam dolu. Bodrum Türkbükü'ndeki Lemon Tree otelinin bir uzantısı olan restoran alışagelmiş beyaz peynir, barbunya ve lakerda'dan ziyade birbirinden enteresan farklı seçenekler sunuyor.

Meze in the Sishane Pera district is a mezze heaven. Ironically, we learned about the place on Tripadvisor. Apparently the food, especially the starters are so good it is hard to find a table. Also, it might be because the place is so small, which attracts me even more. This is not a place where you'll be served the regular feta cheese and kidney beans you'll get elsewhere. Instead, you'll get to try a huge variety of crazy mixes. 
..................................................................................................................................................................

Tuesday, March 27, 2012

Karaköy'ün Yeni Rengi Bej / Karakoy's New Color Bej

Karaköy'ün yeni sanat merkezi olacağı, bir çok galeri ve restorana ev sahipliği yapacağını bir zamandır duyuyoruz şimdi. Daha önce de hakkında yazdığımız Salt Galata da onu doğrulayan örneklerden birisidir.
                                                                                                                       
For a long time Karakoy, the neighborhood just below Asmalımescit (Taksim), did not attract much attention. It was only Istanbul Modern Museum that people would come to visit. Therefore, it is in fact not a surprise that the government decided to convert the area into an art and design spot. 

Monday, March 26, 2012

Vedat Milor'un Beş Beşlik Bebek Chilai'si / Bebek's All in One Chilai

Bir zamanlar Bebek'te muhteşem bir yalı vardı. Poseidon balıkçısının yanında idi. O kadar güzeldi ki gelen durup şöyle bir bakardı.

Yaklaşık 1 sene önce bu yalı yerle bir edildi ve yerine yeni modern bir bina yapıldı. Angel Group bünyesinde Chilai diye bir yer açıldı. İçinde yok yok. Sanat galerisi, Sushi bar, Godiva Çikolata, Bistro&Lounge ve Fine-Dining.

Chilai'nin fine-dining kısmına geçenlerde Vedat Milor gitmiş. Vedat Milor'u tanıyanlar onun bir şeye kolay kolay en iyi notu vermediğini bilir. Bu nedenle Chilai'nin yemeklerine 5 üzerinden 5 verdiğini duyunca ne kadar şaşırdığımı tahmin edebilirsiniz ve deneme kararı verdim.

The Bebek neighborhood has become extremely popular in the past few years. Not only is it perfectly situated by the Bosphorus, but also is home to celebrities and "old-money" people. Chilai, which opened approximately a year ago, is a clear proof of it. The modern building facing the Bosphorus has three floors, one rooftop and one terrace. The Bistro&Lounge is on the first floor as well as Godiva Chocolate; the art galery and sushi bar on the second and the fine-dining restaurant on the third. In the summer the fine-dining moves to the rooftop and the Bistro&Lounge to the terrace. 
..................................................................................................................................................................

Friday, March 23, 2012

Dünyayı Gezen İyi Niyet Elçisi / An Adventurer Passing Our Neighborhood

Seyahat kategorisini daha güzel bir şekilde başlamayı düşünemezdik.

Bebek'te harika bir Perşembe sabahı idi. Camdan dışarı bir baktık ki lüks arabaların arasına parketmiş bir tuk tuk duruyordu. Yani, bir çeşit bisiklet. Yanında da filmlerde görmeye alışkın olduğumuz sensei vari bir Çinli...

We couldn't think of a better way to start the travel category. 


It was a beautiful Thursday morning in the Bebek neighborhood. I was staring out of the window when suddenly something weird caught my eye. Parked next to all the luxury cars was a tuk tuk, i.e. a kind of bicycle.   
Uzaktan okuyabildiğimiz kadarıyla, "Londra 2012 Olimpiyatlar ve 2001'den beri..." türünde bir şeyler yazıyordu.

From what I could read, it was written: "London Olympics 2012 and since 2001.." on the sides. 

Wednesday, March 21, 2012

Tatlı Kaçamakların Tek Adresi... Bebek

Bebek deyince bir çok insanın aklına gelen ilk şey bu günlerde Bebek Lucca oluyor. Ve bunun gibi lüks arabalar :)...
Ama bir zamanlar öyle değildi. Bir zamanlar Bebek'i Bebek yapan 4 şey vardı: Bebek Kahvesi, Abbas Waffle, Bebek Mini Dondurmacısı ve Bebek Badem Ezmesi. Bu 4'ün 3'ü de tesadüf müdür bilemiyorum, tatlı satıyor.

Son günlerde Bebek pek bir popüler. Lucca'sı yanısıra, Midpoint, Kitchenette, House Cafe, yeni açılan Fink, vb. bir çok mekana ev sahipliği yapar oldu. Ama Bebek'in korumayı başardığı bir özelliği varsa, o da güzel ve farklı tatlıları sunuyor olması.      

Yıllarca Bebek'te oturmuş bir kişi olarak orada bulunmasından mutluluk duyduğum 3 mekanı size aşağıda anlatıyor olacağım. İşte Bebek'in tatlı üçlüsü...

Monday, March 19, 2012

Yabancıların tek adresi.. Kadıköy Çiya / Best of the Best Turkish Cuisine at Award Winning Ciya

1987'den beri varlığını sürdüren, NY Times dahil bir çok yabancı mecraya konu olmuş Kadıköy'deki Çiya Sofrası'nı ziyaret etmeniz şart. Çiya Kebap ve Çiya Kebap 2 ile karıştırmayın ama; aynı sokakta bulunmalarına ve Çiya ismini paylaşmalarına rağmen eşsiz deneyim yaşayacağınız yer Çiya Sofrası.

Ciya Sofrası, located in the fish market district of Kadikoy, is THE place to get real Turkish authentic food. Founded in 1987, the place offers dishes mainly from the South East Asia and East Blacksea areas; hence, a huge range of different varieties from meat and pastry to vegetables. Make sure, however, that you don't confuse Ciya Sofrasi with the its sister restaurants Ciya Kebab 1 and 2. 
..................................................................................................................................................................

Saturday, March 17, 2012

Nişantaşı Delicatessen'in Yeşil Gözlü Müdavimi

İstanbul'un en sevdiğimiz mekanlarından biri hiç tartışmasız Delicatessen. Özellikle kahvaltıları için en azından iki haftada bir gitmeye çalışıyoruz Özgür'le.

Anlaşılan Delicatessen için yanıp tutuşan tek biz değiliz. Öğrendiğimiz kadarıyla kapıdaki yeşil gözlü misafir de müdavimlerindenmiş. 

Hava güneşli olmasına rağmen henüz kış soğunu atamadığı için mecburen içeriye sığındık. Yoksa terası, manzarası olmasa dahi, sıcak ortamıyla boğazı aratmıyor. 

İçeri girer girmez fırından taze çıkmış brownie ve poğaçaların buram buram kokuları burnumuza geldi, bizi daha da keyiflendirdi. Tabi dayanamayıp çay ile birlikte hemen birer poğaça istedik.

Thursday, March 15, 2012

Mua Gelato Bellissimo


İtalyan bir arkadaşım hakiki İtalyan dondurmanın kapalı metal kaplarda saklandığını, görmeye alışkın olduğumuz açık şekilde değil. Yeniköy'deki Mua da tıpkı arkadaşımın söylediği gibi dondurmayı tutuyor. En güzel yanı da ilk gelenlere ufak bir tadım yaptırıyor olmaları.

Önceden seçiminizi yapmış olsanız bile tadıma evet demenizi öneririm. Bedava ziyafete kim hayır diyebilir ki :).

An Italian friend once told me that real Italian ice-cream are to be kept in metal cans; not the open way we are used to see it. Mua in the Yenikoy neighborhood is just the way my friend told me it should be. The best of it: as a first time visitor, you get to do a tasting of all they have to offer. Even though you already now what to order, still ask for the tasting. 

PiPa... yani People in Public

Son zamanlarda gittiğimiz mekanların hepsinde yabancılar görmeye başlamıştık. Peki Türkler nerede, artık çıkmıyorlar mı diye merak etmiştik. Meğerse hepsi PiPa'daymış.
Osmanbey metrosu Pangaltı çıkışı yakınındaki PiPa bilmeyen adamın bulabileceği bir yer değil. Bir zamanlar tinercilerin fink attığı, Abdi İpekçi'ye kestirme yol olmasına rağmen içinden geçmekten çekindiğimiz mahalle Mustafa Sarıgül sayesinde çok şık bir hale gelmiş, Pipa gibi havalı bir mekanın bile orayı tercih etmesine sebep olmuştur.
Emlak alıp Bebekliler kadar kazanmak istiyorum derseniz bu bölgeye bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Türkiye'nin ilk gerçek Napolitan odun fırını pizzasını yapan, fırın dahil tüm malzemelerini Napoli'den getiren PiPa hasret kaldığımız gerçek İtalyan lezzetini bize sunuyor.

İsmi PiPa da başlıkta yazdığımın aksine çok basit, Pizza Pasta kelimelerinin kısaltması. Böyle sofistike bir mekanın açılımının ancak People in the Public vari bir anlam taşıyabileceğini düşünerek böyle birşey uydurdu Özgür, ve dolayısıyla başlığımız.

Sunday, March 11, 2012

Yeniköy'de bir Pazar sabahı

Pazar günleri genellikle Bebek sahil veya Nişantaşı'na atar olduk kendimizi. Ama arada bir de olsa kalabalıktan biraz uzaklaşıp sakin ve huzurlu bir gün geçirmek için Yeniköy'ün yolunu tutarız.
Siz de değişiklik olsun, trafikte debelenmekten sıkıldım derseniz diye sizin için Yeniköy'ün bizce favorilerini aşağıda sıraladık. 


Tribeca
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...